Hvad Er Den Berømte Engelske Fodboldklub "Bolton Wanderers"

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Den Berømte Engelske Fodboldklub "Bolton Wanderers"
Hvad Er Den Berømte Engelske Fodboldklub "Bolton Wanderers"

Video: Hvad Er Den Berømte Engelske Fodboldklub "Bolton Wanderers"

Video: Hvad Er Den Berømte Engelske Fodboldklub
Video: Thank God For Football | Episode 4 | Bolton Wanderers F.C. | Peter Lupson | Crawford Telfer 2024, April
Anonim

Bolton Wanderers er en professionel fodboldklub med base i Bolton, Greater Manchester, Storbritannien. I øjeblikket spiller holdet i mesterskabet - den næstvigtigste engelske fodboldliga efter Premier League.

Hvad er den berømte engelske fodboldklub "Bolton Wanderers"
Hvad er den berømte engelske fodboldklub "Bolton Wanderers"

Om klubben

Klubben har eksisteret siden 1874. Sandt nok blev den i begyndelsen af sin historie kaldt "Kristuskirken". Bolton Wanderers er bedst kendt som en af de 12 stiftende klubber i den ældste fodboldliga i verden, Football League of England. Holdet spiller hjemmekampe på Reebok stadion for 28.723 tilskuere.

Kælenavne på holdspillere er "vandrere", "travere", "mennesker i hvidt" og endda bare "hvide".

Holdhistorie

Klubben blev grundlagt af sognebørn fra kirkeskolen. Holdet modtog sit nuværende navn i 1877.

I 1888 deltog Bolton Wanderers i grundlæggelsen af England Football League.

I 1894 og 1904 nåede holdet FA Cup-finalen. Imidlertid formåede Bolton kun at vinde det ved det tredje forsøg, i 1923. Den sidste kamp mod West Ham United gik i historien som White Horse Final. Faktum er, at så mange tilskuere samlet til spillet, at stadionet simpelthen ikke var i stand til at rumme dem. Som et resultat blev kampen alvorligt forsinket på grund af tilskuere, der simpelthen blev udført på fodboldbanen. Publikum blev spredt fra marken af en afdeling af monteret politi. En af politimændene på en hvid hest ved navn Billy blev det mest slående symbol på denne dag.

I det tyvende århundrede har holdet oplevet mange op- og nedture. Hun fløj til fjerde division og steg til eliten. I sidste ende blev Sam Allardyce udnævnt til hovedtræner. Det var perioden med hans mentorskab, der blev den mest succesrige for klubben. Holdet under hans ledelse besatte positioner midt i Premier League-klassementet. I denne periode spillede Ivan Campo, Jay-Jay Okocha og andre for Bolton.

I sæsonen 2005-2006 deltog holdet i UEFA Cup for første gang og nåede en sekstendedel af finalen.

Bolton i dag

I 2007 overtog Gary Magson som hovedtræner. Holdet blev rangeret 16. i Premier League. På initiativ af den nye mentor blev den største overførsel i klubbens historie foretaget, da holdet erhvervede den svenske angriber Johan Elmander for 8, 2 millioner pund.

I sæsonen 2011-2012 udførte holdet ekstremt dårligt og fløj til sidst ud af Premier League til mesterskabet.

Flere spillere forlod klubben, herunder Ivana Klasnic, Ricardo Gardner, Nigel Reo-Cocker, Gretar Steinsson.

Siden oktober 2012 har hovedtræner været afholdt af Dougie Friedman, som tidligere har arbejdet med Crystal Palace (London). Holdet er i øjeblikket rangeret fjerde i mesterskabet.

Anbefalede: