Hvad Er Den Tyske Fodboldklub Fortuna Kendt For?

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Den Tyske Fodboldklub Fortuna Kendt For?
Hvad Er Den Tyske Fodboldklub Fortuna Kendt For?

Video: Hvad Er Den Tyske Fodboldklub Fortuna Kendt For?

Video: Hvad Er Den Tyske Fodboldklub Fortuna Kendt For?
Video: MÜNSTER FAMILIEN PÅ INDKØB I TYSKLAND 2024, Kan
Anonim

Den tyske fodboldklub Fortuna fra Düsseldorf spiller i øjeblikket i 2. Bundesliga, den andenklasses professionelle liga i Tyskland. Holdets uniform er rød og sort, udeuniformen er cremet.

Hvad er den tyske fodboldklub Fortuna kendt for?
Hvad er den tyske fodboldklub Fortuna kendt for?

Fra klubens historie

I 1895 blev der i Düsseldorf grundlagt en gymnastikklub kaldet Turnverein Flingern (efter navnet på den tidligere forstad og i dag et af byområderne). Lidt senere dukkede yderligere to klubber op - Düsseldorfer Fußballklub Spielverein og FK Alemania 1911. I 1919 fusionerede alle tre organisationer under navnet Düsseldorfer Turn - und Sportverein Fortuna ("Düsseldorfer Thurn - und Sportverein Fortuna").

I 1933 blev Fortuna-holdet mester i Tyskland. Det var i år, der blev højdepunktet i historien om klubbens udvikling. I de sidste konkurrencer indrømmede holdspillerne ikke en eneste bold i deres eget net. Kampen mod Forverts-Rasensport (Gleiwitz) sluttede med en score på 9: 0; spillet med "Arminia" (Hannover) - med en score på 3: 0; med Eintracht (Frankfurt am Main) - 4: 0; med Schalke 04 - 3: 0.

Efter sæsonen 1996-1997 blev fodboldklubben slået ud af den tyske topliga og spillede i de lavere ligaer. I sæsonen 2011-2012 opnåede klubben tredjepladsen i Anden Bundesliga og vandt derefter i en bitter kamp retten til at spille igen i den øverste division efter en 15-årig pause.

Det var i denne sæson, at holdet ikke modtog den mest smigrende ære på grund af dets fans. Den anden slutspil mod Hertha Berlin fandt sted på Fortunas hjemmebane i Düsseldorf. Spillet blev afbrudt flere gange på grund af fansens hooliganisme, der allerede på det tidspunkt begyndte at fejre det åbenlyse Fortunas indtræden i Bundesliga lidt tidligt. En af disse fanhandlinger afbrød kampen i mere end 20 minutter.

Politiet måtte bogstaveligt talt tage banen tilbage fra de glade fans.

Senere indgav "Hertha" en sag mod resultaterne af kampen i sportsvoldgiftsretten i Frankfurt am Main. Ikke desto mindre betragtede dommeren Hans Lorenz påstandene fra berlinerne ubegrundede og efterlod resultaterne af spillet uændrede.

Spillere og præstationer

På forskellige tidspunkter har spillere som Klaus Allofs, Thomas Allofs, Jupp Derval, Tony Turek, Darko Panchev, Sergey Juran, Dmitry Bulykin, Igor Dobrovolsky, Andrey Voronin og andre spillet i Fortuna-holdet.

I 2011 underskrev klubben en kontrakt med den tunesiske spiller Karim Aouadi. I henhold til kontraktbetingelserne måtte Auadi spille for Fortuna indtil sommeren 2013. I december 2011 blev kontrakten dog opsagt. Som den officielle årsag navngav klubbens ledelse sprogbarrieren, på grund af hvilken spilleren ikke kunne interagere med holdet.

Klubbens vigtigste præstation i dag forbliver titlen som tysk mester i 1933.

To gange (i 1979 og i 1980) vandt holdet den tyske cup. I 2009 blev hun sølvmedalje i Tysklands tredje liga.

Anbefalede: