Hvad Er Den Berømte Italienske Fodboldklub "Sampdoria"

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Den Berømte Italienske Fodboldklub "Sampdoria"
Hvad Er Den Berømte Italienske Fodboldklub "Sampdoria"

Video: Hvad Er Den Berømte Italienske Fodboldklub "Sampdoria"

Video: Hvad Er Den Berømte Italienske Fodboldklub "Sampdoria"
Video: Sampdoria 3-1 Hellas Verona | A first defeat in six for Hellas Verona | Serie A 2021/22 2023, Marts
Anonim

Sampdoria er en fodboldklub fra Genova (Italien). I dag spiller han i Serie A - den øverste division i den italienske fodboldliga. Klubbens farver er blå, rød, hvid og sort.

Hvad er den berømte italienske fodboldklub "Sampdoria"
Hvad er den berømte italienske fodboldklub "Sampdoria"

Om klubben

I 1891 blev Sampierdarenese fodboldhold oprettet i Genova. Senere i 1927 dukkede Andrea Doria klubben op. I 1946 fusionerede begge hold. Sådan blev Unione Calcio Sampdoria ("Sampdoria") klubben født.

Det er interessant, at Sampdoria deler sit hjemstadion - Luigi Ferraris med 35.536 tilskuere - med et andet genoisk hold - Genova. Kampene mellem disse hold hedder "Lantern Derby". Navnet på konfrontationen kommer fra fyret i Genova.

Kælenavne på holdet og dets spillere er "blucherkyati", "Sampa" og "Doria".

Præstationer og spillere

En gang i sin historie, i 1991, blev Sampdoria italiensk mester. Samme år vandt holdet den nationale Super Cup. Klubben har vundet landets cup fire gange. Dette var i 1985, 1988, 1989 og 1994. I 1990 vandt Sandoria Cup Winners 'Cup. I den sidste kamp besejrede klubben holdet "Anderlecht" (Belgien). Stillingen var 2-0. To år senere, i 1992, nåede Sampdoria UEFA Champions League-finalen. Men i det sidste møde tabte holdet mod Barcelona (Spanien) - 0: 1.

Sæsonen 2010-2011 mislykkedes for holdet.

I sæsonen 2010-2011, efter at have fejlet det indenlandske mesterskab, blev klubben forvist til Serie B og bosatte sig på den 18. linje i stillingen. Som følge heraf besluttede klubbens ledelse allerede inden starten af den næste fodboldsæson en række ændringer i holdet. Derudover blev hovedtræner udskiftet. Holdet blev ledet af Gianluca Aztori. Imidlertid kunne den nye mentor heller ikke bringe klubben tilbage til den øverste division. Så midt i sæsonen blev han også erstattet af Giuseppe Yachini.

Den nye hovedtræner formåede at bringe holdet til den sjette plads i klassementet. Dette gjorde det muligt at spille i slutspillet og konkurrere om en exit i Serie A.

I semifinalen mødtes Sampdoria med Sassuolo-holdet. Samlet set formåede det genuese at nå slutspillet i slutspillet. I den første sidste kamp slog Sampdoria Varese-holdet hjemme med en score på 3: 2. I løbet af anden kamp holdt holdet uafgjort, og først i slutningen af spillet blev det vindende mål scoret, som bragte klubben tilbage til Serie A.

På forskellige tidspunkter var holdet repræsenteret af spillere som Francesco Antonioli, David Platt, Christian Carambe, Giampaolo Pazzini, Ariel Ortega, Aleksey Mikhailichenko, Srechko Katanec, Vladimir Yugovic, Marius Stankavicius, Toninho Serezo, Enrico Chiesa, Attilio Lombardo, Marceludlo Gull og andre.

Populær af emne.