Sådan Spiller Du Fischers Skak

Sådan Spiller Du Fischers Skak
Sådan Spiller Du Fischers Skak

Video: Sådan Spiller Du Fischers Skak

Video: Sådan Spiller Du Fischers Skak
Video: Sådan Vinder Du I Skak! 2024, Kan
Anonim

Fischers skak er et ret nyt, men populært spil. At lære at spille Fischers skak er let. Det er nok at kunne spille klassisk skak.

Sådan spiller du Fischers skak
Sådan spiller du Fischers skak

Du kan spille skakbrikker ikke kun i skak. Der er et andet meget interessant spil, Fischers skak, opfundet af den ellevte verdensmester i skak, Robert Fischer.

I det store og hele er Fischers skak ikke forskellig fra almindelig skak. Brikkerne bevæger sig nøjagtigt på samme måde. Strategi, taktik er alle de samme. Forskellen er i figurernes position. Den første række, hvor bønderne er placeret, forbliver uændret. I anden række er stykkerne på forskellige firkanter. Der er mange typer af arrangement af figurer. Hver af dem har sin egen nummerering.

Ved første øjekast ser det ud til, at der ikke er sket noget særligt. Imidlertid får spillet et helt nyt, usædvanligt udseende. Det bliver sværere at spille, selv for en erfaren skakspiller. Åbningsteorien mister sin relevans.

Oprindeligt blev Fischers skak forudsagt at have en stor fremtid. Mange skakspillere, der deltog i udviklingen af dette spil, mente at de snart ville erstatte klassisk skak. Dette skete naturligvis ikke, men Fischers skak er en god træning for klassiske skakspillere inden forskellige konkurrencer. Udvikler kombinationsvision og opmærksomhed.

Der er praktisk talt ingen turneringer i den nye slags skak. I det mindste på et højt niveau. Fischers skak fik den største popularitet på Internettet på forskellige skakservere.

Anbefalede: