Sådan Skakmat I Skak

Indholdsfortegnelse:

Sådan Skakmat I Skak
Sådan Skakmat I Skak

Video: Sådan Skakmat I Skak

Video: Sådan Vinder Du I Skak! 2022, November
Anonim

At studere, hvordan brikker bevæger sig, er ikke nok til at vinde ved skak. Begynderskakspillere mister ofte interessen for spillet, fordi de ikke har nogen idé om, hvordan man opnår et resultat. Du skal starte med at undersøge styrken af ​​hver figur. Mestre derefter interaktionen mellem flere af dem. Og først derefter spiller du med alle brikkerne.

Undersøg styrken af ​​hver form
Undersøg styrken af ​​hver form

Instruktioner

Trin 1

Lær at skakmat med to tårn. Brug ikke din konge. Modstanderen skal kun have en konge på brættet, ikke flere brikker. Skakmat er en position på brættet, når modstanderens konge er under angreb fra dit stykke, truer det ham, det vil sige, det forbereder sig på at skære det ned. Og han har ingen steder at gå. Alle firkanter ved siden af ​​kongen er besat eller er også under angreb fra dine brikker. Da kongen ikke er skåret, betyder denne position af brikkerne slutningen af ​​skakspelet, det vil sige skakmat. Hvis dit stykke truer kongen, men han har et sted at gå, er dette ikke skakmat, men tjek. Efter ham forlader kongen, og spillet fortsætter. Hvis du vil se skakmat med to tårn, skal du placere modstanderens konge på kanten af ​​brættet på begge sider. Og sæt din konge på den modsatte kant, han har ikke brug for. Nu, med en tårn, "skære" fjendens konge fra resten af ​​brættet, så han kun kan bevæge sig langs cellerne på den sidste linje. Til dette skal tårnet være i den næstsidste fil. Og sæt det andet tårn på samme linje med kongen, så det truer kongen og holder alle firkanter i den sidste linje under kontrol. Dette er kompis. Placer bare dine tårn så langt væk fra kongen som muligt, så han ikke skærer dem ned i ét træk. Placer nu din modstanders konge i midten af ​​tavlen. Skift i bevægelser og opnå placeringen af ​​skakmaten, som vi har analyseret.

Trin 2

Mesterkammerat med en dronning og en tårn. Betingelserne forbliver de samme som i det første trin. Ved analogi skal du først tænke på placeringen af ​​de stykker, hvor skakmaten er synlig. Placer derefter modstanderens konge i midten af ​​brættet, og skift skift til at bevæge sig for at opnå skakmat.

Trin 3

Lær at skakmat med din konge og dronning. Din konge vil nu aktivt deltage i spillet.

Trin 4

Skakmat med konge og tårn. Tårnet kan ikke klare uden kongens hjælp.

Trin 5

Mestre skakmaten med to biskopper. Det er lidt vanskeligt, men du kan klare det. Kongen hjælper også elefanterne.

Trin 6

Øv parring med din biskop og ridder. Dette er den sværeste mulighed for begyndere. Kongen er nær.

Trin 7

Prøv forskellige kombinationer af former. Skakmat med en dronning og en biskop, en dronning og en ridder, to biskopper og en tårn. Kom med forskellige betingelser for at teste styrken af ​​figurerne. To riddere kan ikke skakmat, selv ikke med hjælp fra deres konge.

Populær af emne.