Sådan Spiller Du Skak Efter Reglerne

Indholdsfortegnelse:

Sådan Spiller Du Skak Efter Reglerne
Sådan Spiller Du Skak Efter Reglerne

Video: Sådan Spiller Du Skak Efter Reglerne

Video: How to Play Chess 2022, December
Anonim

Skak er sport, videnskab og kunst. Det spilles på et bræt med 64 firkanter mellem to modstandere ved hjælp af stykker i to farver - lys og mørk ("sort" og "hvid"). Skak spilles efter skakreglerne i et normalt spil, i henhold til FIDE-turneringsreglerne - til onlinespil, telefonisk osv. Reglerne for nationale variationer kan være forskellige.

Sådan spiller du skak efter reglerne
Sådan spiller du skak efter reglerne

Instruktioner

Trin 1

Spilbrættet er opdelt i firkantede celler, størrelsen er 8x8 celler; vandret er felterne betegnet med latinske bogstaver fra a til h og lodret med tal fra 1 til 8. Således kan enhver celle gives koordinater, for eksempel b4. Cellerne skifter farve - sort og hvid, så tilstødende celler altid har forskellige farver.

Trin 2

Hver spiller har 16 stykker i samme farve - hvid eller sort. Hvid starter spillet, hvem får det bestemmes af lodtrækningen eller den særlige turneringsrækkefølge.

Trin 3

Brikkerne bevæger sig efter visse regler. Intet stykke bevæger sig til pladsen med et stykke af samme farve, men kun til modstanderens firkant. En modstanders stykke betragtes som fanget, når den fjernes fra tavlen under en tur.

Et elefantstykke bevæger sig i enhver retning langs diagonalen, som det står på. Tårnet bevæger sig til enhver firkant lodret eller vandret, der strækker sig fra dens firkant. Dronningen kan bevæge sig til enhver firkant lodret, vandret eller diagonalt fra den firkant, hvor hun står. Under disse bevægelser kan disse tre stykker ikke træde over firkanterne, som andre stykker er placeret på. Ridderen kan bevæge sig til et af firkanterne, der er tættest på dets firkant, men ikke langs den samme lodrette, vandrette eller diagonale.

Trin 4

Kongen kan flytte til ethvert tilstødende firkant, der ikke er blevet angrebet af modstanderens brikker. Brikkerne angriber pladsen, selvom de ikke kan bevæge sig.

Trin 5

Kongen kan også flytte "castling". Dette er, når kongen bevæger sig med en af ​​tårnene i sin farve langs den ekstreme vandrette, og dette betragtes som en konges bevægelse. Det sker sådan: kongen bevæger sig fra sin firkant til to firkanter i retning af tårnet, så tårnet træder over kongen til den sidste firkant, den krydsede. Castling kan ikke udføres, hvis kongen allerede er flyttet, eller hvis tårnet allerede er flyttet.

Trin 6

Et træk betragtes som udført, når en spiller tog hånden væk fra et stykke, efter at have flyttet det til en fri firkant. Vinderen er den spiller, der skakamerede modstanderens konge.

Populær af emne.