Hvad Er Reglerne I Bandy

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Reglerne I Bandy
Hvad Er Reglerne I Bandy

Video: Hvad Er Reglerne I Bandy

Video: Hvad Er Reglerne I Bandy
Video: USA Bandy VS Norway 2016 Bandy VM 2024, April
Anonim

De officielle regler for spillet hockey blev mærkeligt nok født i et land, der ikke har udviklet denne sport i lang tid - i Storbritannien. I 1891 blev National Bandy Association oprettet der, som offentliggjorde det første sæt hockeylove. Seks år senere optrådte deres russiske modstykke i Skt. Petersborg, og i 1955 - en forbedret version, der blev brugt i 2011-udgaven af året og på nuværende tidspunkt.

Overholdelse af spillereglerne i boldhockey overvåges af dommerne i en særlig uniform
Overholdelse af spillereglerne i boldhockey overvåges af dommerne i en særlig uniform

Uddannelse af fodboldspillere

Storbritannien er, som du ved, forfædren til ikke kun hockey, som senere blev canadisk, men også fodbold. Det var vintertræningen af de spillere, der forberedte sig på sæsonen i slutningen af det nittende århundrede, at sporten blev opfundet og til en vis grad kombinerede fodbold med hockey. Udover engelsktalende bandy kaldes det også russisk hockey eller bandy. Som i almindelig ishockey spilles bandy på is ved hjælp af pinde med et andet design. Spillerens uniform er ens, inklusive de obligatoriske skøjter, hjelme og beskyttelsesudstyr.

Med fodbold forbinder russisk hockey det samme antal spillere på banen - 11, inklusive en målmand, ligheden mellem deres roller, kampens varighed - to halvdele på 45 minutter med en pause samt bolden, omend meget mindre i størrelse og vægt. Efterhånden begyndte britiske fodboldspillere imidlertid at opgive bandy, og snart ophørte denne sport i England med at eksistere. Dens klubber og landshold har ikke deltaget i nogen officielle konkurrencer i lang tid og stræber ikke engang efter det. I modsætning til sådanne ikke-vinterlande som Mongoliet og Somalia.

I Rusland, hvor boldhockey, som til sidst blev næsten populær, dukkede op takket af Petersborg-entusiast Peter Moskvins indsats. Tilbage i 1888 oprettede Moskvin "Circle of Sports Amateurs" og "Sport" klubben. Deres deltagere begyndte ikke kun at træne, men også at promovere russisk hockey. Ni år senere skrev han sin egen version af spillereglerne, og den 20. marts 1898 spillede han den første kamp på byens nordlige skøjtebane. Det er nysgerrig, at mange berømte sovjetiske atleter, for eksempel Vsevolod Bobrov, i 30-40'erne i sidste århundrede med succes kombinerede tre sportsgrene på én gang, som hver havde sine egne regler - fodbold, bandy og hockey, der dukkede op i landet senere end andet med en skive.

I henhold til forskrifterne fra Peter

Ifølge historikere var de i gamle tider på det moderne Skandinaviens, Storbritannien, Rusland og Holland også glade for et spil, der lignede bøjeligt. Der er endda en version, som en af fans af boldhockey, som et spil i den froste vinterluft, der var meget befordrende for sundhedsforbedring, var den russiske tsar Peter. Fra Holland til Skt. Petersborg bragte han angiveligt ikke kun et projekt til oprettelse af en russisk flåde og en hel gruppe skibsbyggere, men også en hockeystick, skøjter og spillereglerne i disse år.

Som du ved havde Rusland af Peter den Stores tid og Sverige ret komplicerede forbindelser, som i det tyvende århundrede blev til akut rivalisering. Heldigvis kun i et sportsspil. Så skandinavernes svar på initiativet fra den russiske Moskvin var bandyreglerne, der blev offentliggjort i 1907 i Stockholm og gjaldt i næsten 50 år i tre ud af fire lande, hvor denne sport var mest udviklet - i Sverige, såvel som i Norge og Finland. Den fjerde var USSR, som stædigt fortsatte med at spille efter Peter Moskvins regler og indtil et bestemt øjeblik ignorerede sine nordlige naboer.

Der skulle findes et kompromis lige før det første verdensmesterskab planlagt af IBF (International Bandy Federation) oprettet i 1955. Forhandlingerne mellem repræsentanter for de fire førende europæiske magter i denne sport var ikke alt for længe, og verdensmesterskabet i 1957 i Finland, der sluttede med USSR-landsholdets sejr, fandt sted efter ensartede og tilfredsstillende regler. I fremtiden blev de imidlertid suppleret flere gange, især i 2003 og 2011, men hovedpunkterne blev stadig bevaret.

Stribet form

Sætet med spilleregler, der finder sted på et åbent isfelt, hvis dimensioner er identiske med en fodbold (længde fra 90 til 110, bredde fra 50 til 70 meter), er ret solid. Derfor er det kun værd at nævne nogle få, der er mest vejledende for boldhockey. Tiden for en kamp er to halvdele på 45 minutter + en 20-minutters pause mellem dem. Men i tilfælde af frost på mere end 35 grader har mødets hoveddommer tilladelse til at ændre sit format: der holdes tre halvdele på 30 minutter eller endda fire, hvoraf to spilles i 25 og to mere i 20. Dommerne i marken, i modsætning til fodbold og hockey, er der kun to i bandy plus en mere ved bordet, der registrerer mål, udskiftninger og straffe. Dommerne adskiller sig fra hockeyspillere ved en stribet uniform og en sort hjelm.

Fjernelse af spillere, som i canadisk hockey, finder sted enten i et bestemt antal minutter - 5 (hvidt kort) og 10 (blå) eller indtil slutningen af spillet (rød). Andre straffe og standardsituationer er næsten identiske med fodbold - frit eller frispark, der kun bryder igennem fra 12-meters mark, hjørne. Men at ramme bolden med hovedet, i modsætning til fodbold, er forbudt. Ligesom at lege liggende, sidde eller knæle. Du kan ikke spille sammen med eller stoppe bolden med dine hænder i russisk hockey efter eksemplet med ishockey.

Anbefalede: