Hvilken Slags Pause Er Der Behov For Mellem Sæt

Indholdsfortegnelse:

Hvilken Slags Pause Er Der Behov For Mellem Sæt
Hvilken Slags Pause Er Der Behov For Mellem Sæt

Video: Hvilken Slags Pause Er Der Behov For Mellem Sæt

Video: Hvilken Slags Pause Er Der Behov For Mellem Sæt
Video: Hemmeligheden bag pottemavebrød: hvordan man undgår, at brød falder ud, efter at det er sat i ovnen? 2024, April
Anonim

Afhængigt af det ultimative mål for træning tager atleter forskellige pauser mellem sæt. Den kortsigtede restitutionsperiode kan i gennemsnit variere fra 30 sekunder til 5 minutter.

Hvilken slags pause er der behov for mellem sæt
Hvilken slags pause er der behov for mellem sæt

Instruktioner

Trin 1

Træn din udholdenhed. Hvis din hovedopgave er at forberede kroppen til konkurrencer, der kræver udvikling af udholdenhed, bør pauser mellem sæt foretages ca. 30 sekunder. Den maksimale grænse er 60 sekunder. Alle repræsentanter for cykliske sportsgrene, der konkurrerer over lange afstande i gymnastiksalen, skal overholde denne regel - et stort antal gentagelser i en tilgang med små pauser imellem. De samme pauser gælder for hobbyister, der går i gymnastiksalen, hvis hovedmål er at slippe af med kropsfedt eller træne det kardiovaskulære system.

Trin 2

Opbygge muskler. Hvis du ikke lider af overvægt, og udholdenhedstræning ikke er din primære opgave - pause mellem sæt i 90 sekunder. Et og et halvt minuts intervaller er ideelle for atleter, der ønsker at få muskelmasse eller pumpe en bestemt muskelgruppe. Den mindste hviletid er i dette tilfælde 60 sekunder, den maksimale - 120 sekunder. Når du træner, hvis mål er at få muskelmasse, er det nødvendigt at udføre et moderat antal gentagelser i en tilgang (8-12).

Trin 3

Forøg dine styrker. Nogle atleter stræber ikke efter at have signifikant muskelmasse. Hvis dette handler om dig, kan du være opmærksom på styrketræning. Øvelser udføres med en vægt, som du kan løfte 1-3 gange. I dette tilfælde vil pause mellem sæt være ca. 3-5 minutter. Med styrketræning behøver du ikke lave mange sæt. Ud over opvarmning er det nok at nærme sig projektilet 3 til 5 gange. Mængden af styrketræning bør heller ikke være for meget. Det er nok at udføre de grundlæggende - squats, bænkpress, deadlift. I langt de fleste andre øvelser er udvikling af styrke upraktisk. Træningsmaskiner er f.eks. Kun nødvendige for at holde kroppen i god form og ikke for at udvikle styrke.

Trin 4

Lav ekstreme træningsprogrammer. I de senere år har CrossFit vundet popularitet. Atleter udfører et sæt bestående af flere øvelser, mellem hvilke der ikke er nogen pauser. Denne type træning er også primært rettet mod at forbedre kroppens udholdenhed. Derudover er muskelaflastning perfekt udarbejdet, og fedt forbrændes. Imidlertid kan ikke alle træne sådanne træningsprogrammer med mangel på hvile, så kun trænede atleter skal gøre det i et energisk tempo.

Anbefalede: