Hvilken Slags Muskeltræningsøvelser Er Der?

Indholdsfortegnelse:

Hvilken Slags Muskeltræningsøvelser Er Der?
Hvilken Slags Muskeltræningsøvelser Er Der?

Video: Hvilken Slags Muskeltræningsøvelser Er Der?

Video: Hvilken Slags Muskeltræningsøvelser Er Der?
Video: Muskeltræning Bog Snak: Forfatter om hvad, hvorfor og hvordan 2024, April
Anonim

I en statisk position bliver musklerne følelsesløse og til sidst begynder at atrofi. Den nemmeste måde at træne dine muskler på er med strækøvelser. Du behøver ikke at svede under træning, så hovedkomplekset til at strække muskler er en sand fornøjelse, ikke kun opvarmning af kroppen, men også forebyggelse af ledsygdomme.

Hvilken slags muskeltræningsøvelser er der?
Hvilken slags muskeltræningsøvelser er der?

Strækning er afgørende for sundhed og fleksibilitet. De mest almindelige strækøvelser forlænger livet og evnen til at gå alene, selv i alderdommen.

Hovedstillinger

Hovedkomplekset til at strække muskler inkluderer begreberne statisk spænding såvel som passiv, aktiv og dynamisk strækning.

Statisk strækning bruges normalt af begyndere til at varme op. Udgøringen gøres langsomt for at strække og varme musklen op på samme tid. Fra begyndelsen til den maksimale muskelstrækning skal der gå mindst et halvt minut.

Med passiv strækning strækker musklerne sig også meget langsomt, men modstanden tilføjes belastningen. For eksempel kan du hvile dine spredte ben mod en væg, mens du strækker det indre lår eller griber armene på din partner foran.

Aktiv strækning er en fortsættelse af den passive. Når musklerne bliver stærkere, er det nødvendigt at afvise hjælp udefra og kun udføre øvelserne med styrken af dine egne muskler. Et godt eksempel på aktiv stretching er yoga og pilates, når stretching kombineres med lette styrkeøvelser uden vægte.

De mest effektive strækøvelser er baseret på dynamisk strækning. Poser er ikke længere statiske. Musklerne strakt til det yderste overføres glat fra en position til en anden, samtidig med at der opretholdes en lille spænding i musklerne.

Proprioceptiv muskelaflastning

De mest almindelige strækøvelser involverer ikke maksimering af muskelsammentrækning. Men folk relateret til professionel sport udfører nødvendigvis et lignende kompleks.

Teknikken til at udføre disse øvelser er ret enkel. For det første er det nødvendigt at stamme en bestemt gruppe muskler uden at bevæge denne del af kroppen, dvs. isometrisk. Så er du nødt til at slappe af og strække musklen til sit maksimale punkt.

Proprioceptiv muskelaflastning udføres ofte med ekstra komplikationer. I sådanne øvelser slutter isometrisk spænding, afslapning og strækning med sammentrækning af agonistmusklen.

Sådan undgår du skade

På trods af at det er statisk, kan strækøvelser forårsage alvorlig personskade, hvis de udføres forkert. For at undgå forstuvninger og brud på ledbånd, bør opvarmning ikke overses. Derudover er det nødvendigt at trække vejret jævnt under udførelsen af stillingen uden at holde eller øge vejrtrækningen. Det er også værd at huske, at utålmodighed og hastværk vil føre til skade og smerte, men vil ikke forbedre resultatet.

Anbefalede: