Hvilken Slags Sport Er Short Track

Indholdsfortegnelse:

Hvilken Slags Sport Er Short Track
Hvilken Slags Sport Er Short Track

Video: Hvilken Slags Sport Er Short Track

Video: Hvilken Slags Sport Er Short Track
Video: ISU World Cup Short Track 2021 22 Finals 500m women 2024, April
Anonim

Efter vinter-OL i Sotji fandt mange ud af, hvem Viktor An var, begrundede, hvorfor han pludselig tog russisk statsborgerskab og var glade for, at han bragte Rusland et stort antal guldmedaljer. Det er kun at beskæftige sig med short track - den sport, hvor han vandt netop disse sejre.

Hvilken slags sport er short track
Hvilken slags sport er short track

Short track er en af disciplinerne for hurtigskøjteløb, der repræsenterer den hurtige passage af en bestemt afstand på specielle skøjter. Navnet på disciplinen bestemmes af det faktum, at konkurrencen afholdes på et kort spor (kort spor).

Fra historien

Konkurrencer i hurtigskøjteløb som sådan afholdes på specialiserede stadioner, som er strukturer, der er længere end en fodboldbane. For at gøre betingelserne for skøjteløb mere demokratiske, i slutningen af det 19. - begyndelsen af det 20. århundrede, dukkede en ny disciplin op - short track, hvor konkurrencen kunne afholdes på en almindelig hockeybane.

"Forældrene" til denne disciplin er amerikanere og canadiere, der i 1915 organiserede den første internationale turnering i denne sport. De første indenlandske mesterskaber blev afholdt i 1905 i Canada og Amerika, og konkurrencen kom til Europa i 1914, og de blev afholdt i England.

Den Internationale Skøjteunion tog udviklingen af korte sporskøjteløb under sin kontrol i 1967, senere blev der organiseret en særlig komité der for at beskæftige sig med spørgsmålene om denne sport. Ved de olympiske lege i Calgary 1988 blev hurtigskøjteløb en showcase-sport, og siden 1992 er den blevet en integreret del af vinter-OL.

Regler

Korte sporløb finder sted på et spor inde i en almindelig hockeybane. Længden af den ovale isbane er 111,12 m. Drejningerne bestemmes således, at den indre radius er 8 m. På den korte bane bevæger atleter sig altid mod uret. Individuelle løb for mænd og kvinder afholdes på 500, 1000 og 1500 m, relæafstanden for kvinder er 3000 m, og for mænd - 5000 m.

For korte spor er reglerne ret strenge, da en meget tæt kamp finder sted på en lille afstand i et lille rum. Under konkurrencen er det forbudt at blande sig i en modstanders passage af afstanden, at afskære den udpegede afstand, at kaste et ben fremad i målstregen, at afskære hurtigere modstandere og også at skubbe medlemmer af hans hold (med undtagelse af at overføre stafetten).

Der er også regler for dem, der bliver overhalet af mere end en cirkel. Men under alle omstændigheder overvåger dommeren overholdelse af alle regler, der kan pålægge en straf, fjerne fra afstanden eller udsætte atletens løb til den endelige kvalifikation, hvis han for eksempel bliver slået ned.

Tøj og fodtøj

Beklædning til short track træning består af en speciel tætsiddende dragt lavet af elastisk materiale, hvor der er indsat indsatser for at beskytte traumatiske områder samt hjelm, handsker og skinneben og knæskærme. Den venstre handske har specielle klistermærker på fingerspidserne, så du om nødvendigt kan læne dig på isen under svinget. En beskyttelsespude bruges altid på nakken.

Der er også specielle skøjter til korte sporskøjter. Ryggen er stift forbundet med selve bagagerummet, og bladet forskydes let til venstre for bagagerumets midterlinie. Dette blev gjort specifikt, så når du svinger, kan du næsten ikke bremse og gå igennem dem, der ligger på isen.

Anbefalede: