Vinter-olympisk Sport: Short Track Speed Skating

Vinter-olympisk Sport: Short Track Speed Skating
Vinter-olympisk Sport: Short Track Speed Skating

Video: Vinter-olympisk Sport: Short Track Speed Skating

Video: Vinter-olympisk Sport: Short Track Speed Skating
Video: Short Track Speed Skating Recap | Winter Olympics 2018 | PyeongChang 2023, November
Anonim

Kort spor - kort spor. Denne vinter-olympiske sport er relativt ung. Den korte bane opstod, fordi specielle stadier til hurtigskøjteløb med en banelængde på 400 meter er meget sjældne, og en almindelig hockeybane er velegnet til disse løb. I begyndelsen af det tyvende århundrede optrådte demokratisk kortbane-skøjteløb i Nordamerika.

Vinter-olympisk sport: Short Track Speed Skating
Vinter-olympisk sport: Short Track Speed Skating

Den Internationale Skøjteunion anerkendte short track-hastighed som en separat sport i 1967, selvom konkurrencen først blev organiseret i 1976. Ved OL i Calgary 1988 var denne type skøjteløb demonstrativ, ingen medaljer blev tildelt. Fra de næste olympiske vinterlege var kortbaneskøjteløb inkluderet i programmet. I 1992 blev der spillet 8 sæt priser i Vancouver.

Siden det 17. hvide OL har programmet inkluderet seks konkurrencer: individuelt mesterskab i 500 og 1000 meter for mænd og kvinder, stafetten til 3000 meter for kvinder og 5000 meter for mænd. Skøjtebanens ovale er 111,12 meter. Skaterens kostume består af en jumpsuit, en hjelm, knæ- og skinnebeskyttere, handsker.

4-8 atleter starter på samme tid. Isen skal genopbygges efter næsten hvert løb, da trinnene er hyppige og aggressive. Fall er meget hyppige på kort spor, den hastighed, hvormed deltagerne kommer ud af drejningen, er høj, og ikke alle kan klare det.

Under stafetten skifter atleter hinanden på ethvert sted, hvor de har brug for det, men ikke i de sidste to omgange. Højst fem atleter fra hvert hold kan deltage. Atleter kan skubbe og dermed fremskynde deres holdkammerater. I relæet kan en faldet deltager skiftes i de sidste omgange.

Short track-reglerne er meget strenge, da løbet finder sted i en tæt gruppe, hvor kampen om taktik og dygtighed finder sted. Du kan ikke blande dig med andre atleter, klippe afstanden, krydse stien til en hurtigere konkurrent, kaste dit ben langt foran målstregen, skubbe en atlet fra dit hold (undtagen at passere stafetten), kollidere med andre skatere. Diskvalifikation truer for overtrædelse. Hvis en atlet vandres i fuld cirkel, er han forpligtet til at vige for overkørende.

I øjeblikket er korte sporskøjteløb omgået i popularitet på grund af deres tilgængelighed.

Anbefalede: