Hvad Er Short Track

Hvad Er Short Track
Hvad Er Short Track

Video: Hvad Er Short Track

Video: Day 1 | 2019 ISU World Short Track Speed Skating Championships Sofia BUL | #WorldShortTrack 2022, December
Anonim

Short track er en relativt ung disciplin under vinter-OL. Denne sport tiltrækker fans med sin spektakulære karakter og dynamik.

4 atleter deltager i løbet
4 atleter deltager i løbet

Short track er en olympisk sport, hvor atleter demonstrerer deres færdigheder i hurtigskøjteløb på et kort spor. Det russiske hold har allerede vundet et helt sæt olympiske medaljer i Sochi i denne sport.

Den første olympiske officielle short track-skøjteløbskonkurrence begyndte kun at blive afholdt i 1992, de tiltrak straks et stort antal fans med deres dynamik og underholdning.

Short track inkluderer flere typer discipliner. I øjeblikket spilles der 8 sæt medaljer ved de Olympiske lege (4 sæt for kvinder og mænd). Det mest spektakulære er stafetløb på henholdsvis 3 og 5 kilometer for kvinder og mænd. Der er også tre typer konkurrencer, hvor atleter løber på forskellige afstande (500, 1000 og 1500 meter).

I modsætning til hurtigskøjteløb er tid i kort sporskøjteløb ikke den afgørende faktor for at vinde. Dette er et kontaktløb, hvor atleter konkurrerer med hinanden "om eliminering". Konkurrencens hovedmål er at komme først til målstregen. I hvert løb starter 4 atleter på samme tid, hvoraf kun to vindere går videre til næste runde. Dette løb fortsætter, indtil der kun er 4 deltagere tilbage, blandt hvilke medaljer trækkes.

Interessant nok er skøjter i korte sporskøjter lidt højere end i klassisk skøjteløb. Dette gøres, så skøjterne fastgør ikke kun foden, men også anklen, så de er lavet individuelt til hver atlet.

Populær af emne.