Hvilken Slags Sport Er Der

Indholdsfortegnelse:

Hvilken Slags Sport Er Der
Hvilken Slags Sport Er Der

Video: Hvilken Slags Sport Er Der

Video: Hvilken Slags Sport Er Der
Video: Как проверить молоко в домашних условиях? Какое молоко мы пьем? Как выбрать? 2024, April
Anonim

Sport er opdelt i store grupper. Den første plads med hensyn til antallet af discipliner er taget af spilkonkurrencer. Andet sted indtages af klassikerne - atletik og vægtløftning, kampsport, kunstnerisk og rytmisk gymnastik. På tredjepladsen er de stadig mere populære ekstremsport. Derudover er der specialiserede sportskonkurrencer: bil- og motorcykelracing, cykling, skydning, skiløb, svømning osv.

Alle former for sport
Alle former for sport

Spil sport

Spilsport er den mest populære. Deres publikum og antal fans er uovertruffen. Der er ingen i verden, der ikke kender fodbold, hockey, basketball. Milliarder tilskuere ser verdensmesterskabernes åbninger og sidste spil.

Amerikansk fodbold, rugby, baseball, volleyball, bandy er ikke mindre berømte. Det vigtigste kendetegn ved teamsport er underholdning. Dette forklarer populariteten og antallet af mennesker, der praktiserer dem på amatørniveau. Åbning af børne- og ungdomsskoler, sektioner, klubber, der giver mulighed for at engagere sig i holdspil professionelt.

Klassisk sport

Med hensyn til underholdning kan atletik sammenlignes med holdspil: løb på forskellige afstande, højdespring, højdespring, stavspring. Kasteskaller: skive, spyd, hammer.

Vægtløftning sætter sig selv til opgave at rekordstore vægtløftninger i bænkpressen, snapper og renser og rykker barbell stående. Dette inkluderer kettlebell løft, bodybuilding.

Alle typer brydning hører til kampsport: klassisk, sambo, judo. Amatør og professionel boksning. National kampsport: karate, taekwondo, jiu jitsu, hånd-til-hånd kamp. Hegn med sværd, folie, sabel.

Kunstnerisk gymnastik er udførelsen af et komplekst akrobatisk program. Forestillinger på klassisk sportsudstyr: hest, tværstang, parallelle stænger, ringe. Spring over et projektil med en løbende start med ydeevnen af akrobatiske elementer i luften.

Rytmisk gymnastik er repræsenteret blandt kvinder. Dette er udførelsen af gymnastiske øvelser med musikalsk akkompagnement, der viser kroppens fleksibilitet og nåde.

Ekstremsport

Dette er en livstruende sport. Farligt og uforudsigeligt. Ekstremsport inkluderer: bjergbestigning, klatring, akrobatisk freestyle, kæmpe slalom, moto akrobatik, mountainboarding, dykning, flyboarding. Surfing er en særlig hurtigt voksende og populær sport blandt unge. Nye retninger og tendenser i det ekstreme afsnit vises dagligt.

Specialiseret sport

  • Svømning over lange og sprintafstande med brystslag, krybning, blandet stil. Synkroniseret svømning: enkelt, dobbelt, hold. Springe ud i vandet fra et 3, 5, 10 m tårn.
  • Langrend, skihop. Skiskydning. Snowboard.
  • Stå på skøjter. Kort spor. Kunstskøjteløb. Curling.
  • Cykling. Cykelture med etaper op til 250 km og holdforfølgelsesløb.
  • Auto og motorcykel racing: road-ring, rally, cross. Verdensberømte løb er> og løb>.
  • Luge: bobslæde, skelet.
  • Tennis, bordtennis.

Der er i alt omkring 200 arter. Og hver dag er der flere og flere af dem.

Anbefalede: