Hvorfor Hockeyligaen Måske Fjerner Grænsen For Udenlandske Spillere Ved OL I

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor Hockeyligaen Måske Fjerner Grænsen For Udenlandske Spillere Ved OL I
Hvorfor Hockeyligaen Måske Fjerner Grænsen For Udenlandske Spillere Ved OL I

Video: Hvorfor Hockeyligaen Måske Fjerner Grænsen For Udenlandske Spillere Ved OL I

Video: Hvorfor Hockeyligaen Måske Fjerner Grænsen For Udenlandske Spillere Ved OL I
Video: NHL 14 AHL, International Leagues and Team Arenas 2024, Kan
Anonim

OL i 2014 og udførelsen af det russiske landshold på det blev et ægte "vandskel" i forholdet mellem FHR (Russian Ice Hockey Federation), ledet af den berømte sovjetiske målmand Vladislav Tretyak og KHL (Continental Hockey League) ledet af forretningsmand Alexander Medvedev. Især når det kommer til antallet af udenlandske legionærer i KHL-klubberne.

Vladislav Tretyak (til venstre) og Alexander Medvedev tæller antallet af mulige legionærer?
Vladislav Tretyak (til venstre) og Alexander Medvedev tæller antallet af mulige legionærer?

Til biroller

Indtil 2008 blev hockeymagt på Ruslands territorium udført af den offentlige organisation FHR. Men startende med sæsonen 2008/2009 begyndte den at få en næsten sekundær hjælpefunktion. Og den hæderlige rolle som "top fem" begyndte at dukke op fra den kommercielle KHL, født med hjælp fra strukturer fra "Gazprom" og en anden legende om indenlandsk hockey - Senator Vyacheslav Fetisov.

Over tid samlede KHL de stærkeste hold ikke kun fra Rusland, men også fra flere lande på kontinentet - Hviderusland, Letland, Slovakiet, Ukraine, Kroatien og Tjekkiet. Således ikke kun at blive en reel trendsætter inden for europæisk hockeysmode, men også udfordre den nordamerikanske NHL (National Hockey League). Og hun bekræftede sin høje internationale status ved at invitere et antal berømte hockeyspillere fra samme NHL. For eksempel russiske Ilya Kovalchuk og den tjekkiske angriber Jaromir Jagr.

Hver russisk klub, og der er 22 ud af 28 i KHL denne sæson, har i overensstemmelse med afsnit 1.1, afsnit 33, i kapitel 7 i sportsbestemmelserne ret til at medtage mindst fem legionærer i sammensætningen og frigivelsen til webstedet. Det vil sige spillere, der ikke har russiske civile pas og ikke kan spille for det russiske landshold. De resterende seks klubber i ligaen - ukrainsk Donbass, hviderussisk og lettisk Dynamo, kroatiske Medvescak, tjekkiske Lev og slovakiske slovanske - fik muligheden for at have et hvilket som helst antal udlændinge, kun begrænset af lønningslisten.

Uenighed stikker

Det er denne ikke helt retfærdige division, hvor de russiske hold skal spille med de virkelige landshold i verden og blev det første punkt i de nuværende uenigheder mellem KHL og det fortsatte ansvar for udviklingen af hockey på territoriet til FHR-landet.

Den første, først og fremmest bekymrer sig om rentabiliteten af hendes projekt og opretholder den allerede høje internationale status, insisterer på den maksimalt mulige stigning i antallet af udenlandske hockeyspillere i russiske klubber. Herunder takket være den såkaldte institution med dobbelt statsborgerskab.

Positionen for præsidenten for Kontinental Hockey League, Alexander Medvedev, er især, at der ikke er behov for kunstigt at eliminere konkurrencen, og at de bedste skal spille i ligaen på et sportsligt princip.

Ifølge lederne for mange russiske klubber er det nu lettere og billigere for dem at købe en færdiglavet udenlandsk hockeyspiller, da prisen på russiske hockeystuderende på grund af den begrænsede grænse er uforlignelig med kvaliteten af deres træning. Og udseendet af legionærer af høj kvalitet i listen vil ikke kun styrke deres hold betydeligt, men også tiltrække nye fans og øge strømmen af penge.

Jaromir Jagr, der tilbragte flere sæsoner i Avangard Omsk, støttede Medvedevs position. Lederen af det tjekkiske landshold ved OL mener, at for at KHL kan konkurrere på lige fod med NHL, mangler det spillere på højt niveau, og derfor skal grænsen fjernes.

Og den anden side - FHR - erklærer, at holdene fra Rusland ikke er i en fuldstændig lige position med de samme Medvescak og Donbass, og dette krænker alvorligt sportsprincippet. Til en vis grad er russiske klubber solidariske med Tretyak og bemærker med rette, at det nu ikke er let for dem at kæmpe på lige vilkår med rivaler, der har ret til at frigive to dusin mestre fra Canada og USA på isen.

Derudover kan en stigning i antallet af legionærer ifølge Tretyak blokere vejen til stor hockey for mange talentfulde russere og vil i alvorlig grad påvirke dannelsen af det russiske landshold. Når alt kommer til alt, vil dets trænere simpelthen ikke have nogen steder at tage kvalificerede hockeyspillere, der er i stand til at modsætte sig canadiske og amerikanske NHL-stjerner ved OL og verdensmesterskaberne.

Udligning i Sochi

På tærsklen til de olympiske lege i Sochi sagde Vladislav Tretyak, at i sæsonen 2014/2015 kunne grænsen for legionærer reduceres til fire. Men dette spørgsmål, mener eksperter, afhænger stort set af resultatet af det russiske landsholds præstationer og vil først blive drøftet efter afslutningen af legene.

Anbefalede: