Hvordan Man Erobrer Everest

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Erobrer Everest
Hvordan Man Erobrer Everest

Video: Hvordan Man Erobrer Everest

Video: Hvordan Man Erobrer Everest
Video: Лестница в небо: на Эвересте в многокилометровой очереди гибнет уже 11-й турист - Россия 24 2024, Kan
Anonim

Mount Everest, eller Chomolungma, som det kaldes i Tibet, på hvis område det ligger, er det højeste punkt på vores planet. Dens højde er 8,85 km. I lang tid, næsten indtil midten af sidste århundrede, blev denne top betragtet som ikke erobret, og for første gang formåede en mand kun at besøge den i 1953, kun 9 år før den første flyvning i rummet fandt sted.

Sådan erobrer du Everest
Sådan erobrer du Everest

Instruktioner

Trin 1

Klatring af Mount Everest er betydeligt hæmmet af de barske vejrforhold, der er almindelige i disse højder. Vindhastigheden der kan nå 200 km i timen, og nattemperaturen falder til -60 grader C. Derudover begynder selv uddannede klatrere, selv efter at have klatret til en højde på 5000 meter, at mærke iltmangel. Alt dette gjorde Everest uigennemtrængelig, og i de første par årtier kunne de, der besøgte topmødet, tælles bogstaveligt på den ene side.

Trin 2

I dag er de tekniske muligheder, pålidelighed og kvalitet af klatreudstyr forbedret betydeligt. Takket være dette kan klatring på Mount Everest i den nærmeste fremtid blive en massesport. Enhver atlet, der har gennemgået passende træning, har allerede muligheden for at klatre og betale for sin opstigning til toppen ledsaget af professionelle klatrere, der vil forsikre ham.

Trin 3

Hvis du har det nødvendige beløb, der er flere titusinder af euro, kan du erobre Everest i dag. Internationale rejseselskaber Alpine Ascents, Asian Trekking og ltitude Junkies er officielt registreret som giver turister mulighed for at udføre den bedrift og bestige Chomolungma. For deres tjenester opkræver de fra 20 til 50 tusind euro. For disse penge får du alt hvad du behøver, fra ilttanke til nepalesiske eller tibetanske visa og flybilletter.

Trin 4

For begyndere, der sætter foden på Everest for første gang, tilbydes den nemmeste rute, der ligger langs den sydlige skråning af bjerget. Professionelle klatrere anser denne rute for uegnet for sig selv - den er blevet et sted for massevandringer til toppen. Men hvis du for første gang vil erobre et bjerg med den største vanskelighedsgrad på jorden, vil det selvfølgelig virke utroligt svært. Men realiseringen af en værdsat drøm og et uforglemmeligt ekstremt eventyr er det værd, ikke sandt?

Anbefalede: