Hvordan Man Ikke Kvæles, Når Man Kører

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Ikke Kvæles, Når Man Kører
Hvordan Man Ikke Kvæles, Når Man Kører

Video: Hvordan Man Ikke Kvæles, Når Man Kører

Video: Hvordan Man Ikke Kvæles, Når Man Kører
Video: Tilbage til skolen for at redde hunden! Undslippe fra skræmmende lærer 3D! 2023, December
Anonim

Under kørsel er det menneskelige kardiovaskulære system under stærk stress, hvilket forårsager hurtig vejrtrækning. Begyndere, uerfarne løbere ved ofte ikke, hvordan de skal kontrollere deres vejrtrækning for ikke at kvæle, hvilket reducerer træningens effektivitet. Når du kører på mellem til lange afstande, er det især vigtigt at trække vejret korrekt for at lade ilt komme til vitale organer.

Hvordan man ikke kvæles, når man kører
Hvordan man ikke kvæles, når man kører

Instruktioner

Trin 1

Åndedrætsprocessen under løb adskiller sig markant fra person til person, så du er nødt til individuelt at vælge den bedste mulighed for dig selv baseret på praksis. Men der er et par generelle regler, som du skal overholde for at trække vejret ordentligt. Før du starter et løb, skal du tage en vejrtrækningsopvarmning, hvor du ikke kun kan forberede lungerne til den kommende test, men også strække dine muskler. Lav nogle enkle øvelser (bøjninger, knebøjninger, torso vendinger), indånding, når brystbenet trækker sig sammen, og udånder, når det udvides. Hvis du laver strækøvelser, skal du ånde ud i slutningen.

Trin 2

Mens du løber, skal du spore vejrtrækningen og prøve at finde ud af, hvilken del af brystet du trækker vejret. Ofte bruger løbere hovedsageligt det øverste bryst - ved høje hastigheder kan du tydeligt se, hvor tungt brystet svinger. Prøv at trække vejret med din mave eller mellemgulvet efter træning inden du løber. Det er nødvendigt at blæse maven lidt under indånding, mens lungerne er fyldt med luft. Du skal begynde at bruge denne vejrtrækningsmetode, mens du løber gradvist.

Trin 3

Forsøg at sørge for, at du ved en indånding og en udånding tager tre til fire trin, i ekstreme tilfælde, når der ikke er nok luft, to trin. Det vigtigste er at trække vejret rytmisk med jævne mellemrum. Prøv at trække vejret jævnt og roligt, mens du fokuserer på udånding. Hvis du har svært ved at opretholde den ønskede rytme, skal du træne for at følge den mens du går, og også sænke kørehastigheden. For at teste dig selv, prøv at tale mens du løber - hvis der ikke er problemer, bevæger du dig i det rigtige tempo.

Trin 4

Husk at trække vejret, når du kun løber gennem næsen - især i den friske luft. Rådgivning høres ofte om at trække vejret ind eller ud gennem munden, men dette bidrager ikke kun til det faktum, at løberen begynder at kvæle, men forurener også stærkt mandler, lunger og luftrør, som får støv og snavs, og også afkøler luftvejene.. Hvis du trækker vejret gennem munden, mens du løber, når det er køligt udenfor, kan du få forkølelse eller anden smitsom sygdom.

Anbefalede: