Hvordan Man Spiller Cricket

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Spiller Cricket
Hvordan Man Spiller Cricket

Video: Hvordan Man Spiller Cricket

Video: Hvordan Man Spiller Cricket
Video: How to Play Cricket 2024, Kan
Anonim

Cricket er en af de mest populære sportsgrene i Asien, Australien, New Zealand og nogle andre lande. At lære at spille cricket er ret let, du skal bare have de nødvendige forsyninger ved hånden og lære enkle regler.

Hvordan man spiller cricket
Hvordan man spiller cricket

Beholdning

For at kunne spille cricket skal du skaffe dig det rigtige udstyr. Du har brug for specielle træstolper og jumpere, hvorfra der er samlet gitter (et af hovedelementerne i spillet), cricketbats lavet af træ og en cricketkugle formet som et baseball. Derudover kræves korrekt sportstøj for at spille cricket. Det inkluderer: lange bukser, en skjorte (med lange eller korte ærmer) og sko. Nogle spillere foretrækker at bære støvler for bedre trækkraft, men det er ikke nødvendigt. For at beskytte de forskellige dele af kroppen mod at blive ramt af bolden er det også nødvendigt at bære: skinnebenbeskyttere, svømmehåndshandsker og en ansigtsmaske. Imidlertid har ikke alle spillere på banen tilladelse til at bære sådan beskyttelse.

Mark

Cricket-spillet finder sted på elliptiske felter, i midten af hvilke der er et rektangulært område kaldet tonehøjde, dets længde er 22 meter og bredden er 10 meter. Markens centrum har en tendens til at have kortere græsdækning end resten af marken. Spillepladsen er opdelt i spillezoner efter specielle linjer kaldet kriser.

Grundlæggende regler

Cricket hold består af 11 personer på hver side. Hver spillers position har et navn, for eksempel kaldes bowler bowler og bouncer kaldes batsman. Vinderen af spillet er, som i mange andre holdspil, det hold med flest point. Under spillet overvåger to dommere overholdelsen af reglerne. I officielle kampe på et højt niveau kan tredjedommere også være involveret i spillet. Derudover er der såkaldte markører for at holde score, de følger dommernes hold og beregner resultaterne af spillet.

Selve spillet består af et sæt punkter kaldet sår (fra det engelske løb - jogging). En spiller (bowler) fra et af holdene tjener til det modsatte holds slagmand. Slagmanden hopper bolden, så den fløj så langt væk som muligt, i dette øjeblik løber batsmanden over banen, og hvis visse regler overholdes, tjener hans hold et point (sår). På samme tid, hvis spillerne fra det serverende hold fanger bolden, før den rammer jorden eller bryder pilen, er slagmanden ude af spillet. Bolden spilles, indtil alle 10 flagermus fjernes fra spillet, hvorefter holdene skifter roller.

Anbefalede: