Hvad Er Bi-orientering

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Bi-orientering
Hvad Er Bi-orientering

Video: Hvad Er Bi-orientering

Video: Hvad Er Bi-orientering
Video: ДДТ - Что такое осень (Official video) 2024, Kan
Anonim

Bi-orientering står for en forholdsvis stabil romantisk følelse, tiltrækning af repræsentanter for samme køn (mand eller kvinde) til mennesker af både deres eget og det modsatte køn. De fleste russere klassificerer biseksuelle som de såkaldte LGBT-kønminoriteter, og især radikale homofober selv som pervers og syge. Men Verdenssundhedsorganisationen, sexologer og psykiatere har en helt modsat mening.

Digteren Marina Tsvetaeva skjulte ikke sin bi-orientering og kærlighed til Sofia for dem omkring hende …
Digteren Marina Tsvetaeva skjulte ikke sin bi-orientering og kærlighed til Sofia for dem omkring hende …

Målretning mod homofobi

Orientering er en af de fire komponenter i menneskelig seksualitet sammen med biologisk (pas) køn, kønsidentitet, der bestemmer en persons mentale indhold og kønsrolle. Det vil sige inden for hvilken slags felt en person lever i samfundet. Der er tre typer af det:

- heteroseksuel, traditionelt betragtet som den vigtigste og uden meget bevis, ubegrundet (en mands tiltrækning til en kvinde og omvendt)

- homoseksuel (mand + mand og kvinde + kvinde);

- biseksuel (mand + mand eller kvinde, kvinde + kvinde eller mand).

En orientering af en af de tre mulige typer vises i en person fra det øjeblik, han blev født, fastlagt af naturen fra starten. I sig selv forsvinder den heller ikke og behandles ikke. I modsætning til for eksempel biologisk køn, som korrigeres af de fleste transseksuelle. En anden ting er, at for sin manifestation i en person og åbenhed er der nogle gange krævede eksterne faktorer, eksterne stimuli. For eksempel kærlighed eller omvendt skilsmisse fra sin mand. Men meget oftere indser og opdager mænd og kvinder deres sande orientering alene, når de vokser op og lærer om verden.

Det er denne kendsgerning, som længe har været bevist af psykiatere og WHO (Verdenssundhedsorganisationen), der udelukkede homoseksualitet og biseksualitet fra listen over psykiske sygdomme, at en stor del af det brutale og stadig stort set patriarkalske russiske samfund ikke forstår og ønsker ikke at forstå. Selv på nuværende tidspunkt er hun ret aggressivt over for repræsentanter for andre orienteringer, forskellig fra den heteroseksuelle, der er mere kendt for dem. En sådan aggression, og ikke kun fysisk, men også psykologisk, moralsk i form af diskrimination kaldes homofobi og giver anledning til organisationer som den ekstremistiske Occupy-Pedophiliai.

Ifølge Freud

Bi-orientering blev blandt andet alvorligt undersøgt af den berømte østrigske videnskabsmand Sigmund Freud. Det var han, baseret på viden om menneskelig anatomi, biologi og fysiologi, om den kollega Wilhelm Fliesss videnskabelige udvikling, der introducerede begrebet et sådant menneskeligt fænomen som "biseksualitet" i omløb og delte det i kvindelig - kvindelig biseksuel og mand - mand biseksuel. Ifølge Freud og Fliess er alle mennesker på Jorden biseksuelle og er født. Men senere under opvæksten bliver de også homoseksuelle eller heteroseksuelle. Imidlertid er ikke alle forskere enige med grundlæggeren af freudianismen, som nævnt ovenfor.

Forresten, i de senere år har et sådant koncept som "pansexualitet" også dukket op. Pansexuals er mennesker, for hvem det i sex og liv ikke er den potentielle partners biologiske køn, hans køn og orientering, der er vigtig, men personen selv, hans indhold. Baseret på dette er de, selvom kun teoretisk, i stand til at have en af tre mulige retninger. Forskere skelner også tydeligt mellem seksuel orientering og seksuel adfærd. Dette betyder, at en person, der er i stand til at elske repræsentanter for begge køn, skjuler og endog benægter sin sande natur. Og i samfundet spiller han normalt rollen som en "rigtig heteroseksuel." Desuden tvinges det ofte for at undgå manifestationer af homofob aggression eller diskrimination. Først og fremmest gælder dette for mænd, der er mere tilbøjelige til at frygte andres negative reaktion.

Tsvetaeva og hendes "ven"

Det er sædvanligt i det russiske samfund at skjule sin orientering som noget ret intimt og ikke udsættes for andres dom. Derfor møder som regel mange offentlige handlinger fra russiske HBT-aktivister, en offentlig organisation, der formelt forener lesbiske, homoseksuelle, biseksuelle og transseksuelle mennesker, ikke forståelse og godkendelse. Såsom for eksempel filmfestivaler, der afholdes i store byer under regnbueflagget, sportskonkurrencer, flash mobs, gay pride-parader og andre lignende handlinger med udtryk for en anti-homofob position og opfordrer til tolerance.

Forresten er det ret vanskeligt at kalde LGBT en organisation af ligesindede. Det er snarere en slags semi-amorf og ikke særlig levedygtig uddannelse uden udenlandske tilskud, hvori der af en eller anden grund på baggrund af seksuel orientering blev forenet flere sociale grupper i forskellige farver og ikke meget forbundet med hinanden på én gang. Især er det ingen hemmelighed, at biseksuelle og transseksuelle, især kvinder, ikke respekteres overdrevent af nogle "sande" lesbiske, som de tror de er. Forresten har de samme transseksuelle intet at gøre med de såkaldte seksuelle mindretal, der også deler sig i homo-, hetero- og bi-orienterede kvinder (MtF) og mænd (FtM).

Selvrespekterende homofile og lesbiske er ret vanskelige at genkende og på en eller anden måde skelner udad fra den generelle masse, selvom nogle af dem undertiden foregiver at være det. For eksempel vidste forskere om den berømte russiske digteres Marina Tsvetaevas liv og arbejde meget godt, at hun ikke kun elskede mænd, inklusive hendes mand Sergei Efron, men også kvinder. For eksempel en anden berømt digter Sophia Parnok, til hvem hun endda dedikerede en cyklus af digte "Girlfriend". Det er Tsvetaeva, der ejer så berømte linjer:”At kun elske kvinder (en kvinde) eller kun mænd (en mand), bevidst udelukker det sædvanlige modsatte - hvilken rædsel! Men kun kvinder (en mand) eller kun mænd (en kvinde), udelukkende usædvanlige slægtninge - hvilken kedsomhed!”.

En ferie med biseksualitet

Få har sandsynligvis hørt, at der er en biseksualitetsdag i verden. Det dukkede op den 23. september 1999 på initiativ af adskillige bi-aktivister fra International Association of Homoseksuelle og Lesbiske i De Forenede Stater og blev en slags reaktion på homofobe fordomme og angreb fra både heteroseksuelle marginaliserede mennesker og individuelle repræsentanter for LGBT-folk selv.. Ferien fejres med møder, diskussioner og endda tematiske karnevaler ikke kun i USA, men også i Storbritannien, Tyskland, Canada, New Zealand, Sverige, Japan og nogle andre lande.

Anbefalede: