Domagoi Vida - Hvad Er Berømt For Og Hvad Der Adskiller Ham Ved Verdensmesterskabet I

Indholdsfortegnelse:

Domagoi Vida - Hvad Er Berømt For Og Hvad Der Adskiller Ham Ved Verdensmesterskabet I
Domagoi Vida - Hvad Er Berømt For Og Hvad Der Adskiller Ham Ved Verdensmesterskabet I

Video: Domagoi Vida - Hvad Er Berømt For Og Hvad Der Adskiller Ham Ved Verdensmesterskabet I

Video: Domagoi Vida - Hvad Er Berømt For Og Hvad Der Adskiller Ham Ved Verdensmesterskabet I
Video: Domagoj Vida-Croatian Warrior-Defensive Skills & Goals-2018 2024, April
Anonim
Arter
Arter

Personlig information

Domagoj Vida er en fodboldspiller fra Kroatien. Hans position er beskytter.

Født den 29. arel i 1989 i en by ved navn Osijek, hvor han begyndte sin fodboldkarriere i 2003 i børne- og ungdomsholdet i Osijek klubben og efter 3 år med succes etablerede sig i dets hovedhold.

Forældre: Rudyka og Zelka Vida samt den ældre bror til Hrvoe. Hans far spillede også fodbold professionelt og var angriber hos klubberne Osijek og Belisce. Det var på hans fars forslag, at han begyndte at spille fodbold fra syv år på skolen i Unity Donja Mikhoilach-klubben.

Klubkarriere

Takket være hans succesrige præstationer blev han hyldet af medlemmer af europæiske fodboldklubber. Og med hjælp fra sine forældre i sommeren 2010 begyndte han at spille for Bayer 04 (en tysk fodboldklub fra byen Leverkusen, der spillede i Bundesliga (tysk fodbold Premier League)). Men det lykkedes ham ikke at finde vej til hovedholdet.

I sommeren 2011 vendte Vida tilbage til det kroatiske mesterskab, denne gang som en del af Dinamo Zagrab. Fodboldsæsonen 2011-2012 var mere end vellykket for Domagoj, som følge heraf blev han mester og vinder af den kroatiske cup.

I vinteren 2013 underskrev Vida en fem-årig kontrakt med Dynamo Kiev. Han spillede godt med Dynamo. Og i 2015 bragte han holdet en sejr i det ukrainske mesterskab. For første gang i 6 år og 14. gang i historien. I sæsonen 2016-2017 blev han vicechampion og finalist i den ukrainske cup.

I vinteren 2017 forlod Domagoy Kiev-klubben og blev officielt en spiller af det tyrkiske "Besiktas". I februar 2018 debuterede Vida i kampen mod det tyrkiske Antalyaspor, der blev sejrrig for hans klub.

Landsholdskarriere

Domagoj var involveret i ungdoms- og ungdomslandholdene i Kroatien. Han debuterede den 23. maj 2010 i en venskabskamp mod Wales, hvor han erstattede Darijo Srna i kampens 75. minut. Hans udseende påvirkede ikke resultatet af kampen, ikke desto mindre vandt det kroatiske landshold denne kamp med en score på 2: 0.

I 2012 deltog han i de kvalificerende kampe til EM. 29. maj 2012 blev inkluderet i hovedholdet. Fodboldspillerens debut og eneste kamp ved Euro var kampen mod det spanske landshold, hvor kroaterne ikke kunne score og tabte med en score på 0: 1.

To år senere var han i ansøgningen om verdensmesterskabet i 2014 i Brasilien, men han kom aldrig ind på banen.

I 2018 blev han inkluderet i hovedtroppen, hvor han viste et meget højt niveau af spil og gjorde Vida til det ønskede overførselsmål for en række engelske klubber. Everton, Liverpool, West Ham ønsker at få spilleren. Domagoi spillede 6 kampe ved verdensmesterskabet i 2018, scorede 1 mål og lavede 1 assist - lige i sidste kamp. Efter at have nået finalen satte det kroatiske landshold deres eget personlige rekord.

Skandaløse fakta

  • Den 25. september 2012 blev Domagoj Vida idømt bøder med en rekord på $ 129.000 af Dinamo Zagreb for at have åbnet en dåse øl på holdets bus.
  • Den 4. november 2016 blev han stoppet af Kiev-patruljenter for fuld kørsel.
  • Efter at have vundet kvartfinalekampen i verdensmesterskabet i 2018 mod det russiske landshold, optog Vida sammen med Ognien Vukoevich en video, hvor han dedikerede sejren over Rusland til Ukraine. Domagoi råbte "Ære til Ukraine!", Hvorefter en international skandale brød ud. I FIFA blev Vidas erklæring betragtet som "politisk". For dette blev han truet med diskvalifikation. Som et resultat modtog Vida en advarsel. Senere talte han på russisk, at han havde "lavet en fejl" og ville "endnu en gang undskylde det russiske folk."

  • Efter holdets tilbagevenden fra verdensmesterskabet i 2018 mistede Domaga Vida balancen og faldt næsten af bustaget under en festlig ceremoni med fansen, men han blev tilbageholdt af målmand Daniel Subasic, der sad ved siden af ham.

Anbefalede: