Sådan Kører Du Lange Afstande Korrekt

Indholdsfortegnelse:

Sådan Kører Du Lange Afstande Korrekt
Sådan Kører Du Lange Afstande Korrekt
Video: Sådan Kører Du Lange Afstande Korrekt
Video: Køreskolen: Rundkørsler sådan blinker og placerer du dig korrekt 2023, Februar
Anonim

Langdistanceløb er ikke en let opgave, den kan ikke løses i et enkelt løb. Det er en proces, der kræver maksimal ydeevne, et godt helbred og passende træning. Før du kan lære at køre lange afstande, skal du gennemgå flere forberedelsesfaser. Kun systematisk arbejde giver dig mulighed for at nærme dig løbet i den bedst mulige form.

Sådan kører du lange afstande korrekt
Sådan kører du lange afstande korrekt

Indledende forberedelse

Før du kører en lang afstand, skal du gennemgå flere forberedende faser. Først og fremmest skal du gennemgå en lægeundersøgelse, spørge din læge om din sundhedsstatus, informere om dine sportsplaner. Som forberedelse til løbet skal lægebesøg være regelmæssige.

Juster din egen diæt. Kosten til en person, der skal løbe langt, skal være mættet med kulhydrater. Undersøg din egen krop. Brug anatomi-lærebøger for at få en bedre idé om, hvilke områder af kroppen der skal trænes kraftigt.

Ignorere ikke råd fra læger og følg nøje deres anbefalinger. Dette forbedrer ikke kun dine resultater, men det hjælper dig også med at undgå helbredsproblemer.

Sportsbeklædning

Langdistanceløb antager maksimal belastning ikke kun på menneskekroppen, men også på udstyret. Overvej nøje det valg af tøj, du vil bruge. Standardsættet for en atlet, der er specialiseret i sådanne løb, inkluderer:

- de mest behagelige sportssko

- en hat med visir, der opretholder luftcirkulationen

- specielle briller til beskyttelse mod ultraviolet stråling

- ydre sportsbeklædning, der passer til vejrforholdene - det kan være shorts med en T-shirt og en varm trikot med en jakke.

Lær at køre ordentligt

Når du kører lange afstande, er korrekt løbeteknik meget vigtig. Din evne til at opretholde hele afstanden afhænger af den samt hvor hurtigt du kan køre den. Prøv at opretholde kropsholdning og ikke bøj din rygsøjle, og hold dine overkropsmuskler så afslappede som muligt. Når du løber, skal du ikke løfte armene for højt og ikke bevæge dem fra side til side (kun frem og tilbage), dette forringer lungefunktionen. Oprethold korrekt vejrtrækning, træk vejret dybt fra membranen.

Træn på mellemlange afstande

Begynd at forberede din krop til det kommende løb. Tag korte kørsler og øg afstanden gradvist. Forsøg ikke at sætte et mål på forhånd for dig selv at løbe en bestemt afstand, tværtimod, hvis du føler at din krop ikke klarer dig, skal du tage en pause ved at gå til fods.

Deltag i mellemafstand (5-10 km) løb. Vær særlig opmærksom på udholdenhedstræning i perioden med deltagelse i sådanne konkurrencer. Lav en klar tidsplan for de løb, hvor du vil deltage, og sørg for at medtage dage med god hvile i det.

Du kan spore dine fremskridt ved at registrere dine resultater dagligt. Så du vil se, hvad der skal løses under forberedelsen.

Gå lang afstand

Når du først har mærket styrken til langdistanceløb, skal du begynde at forberede dig på dem. Afsæt et par faste dage før løbet, hvil så meget som muligt, og øg dit kulhydratindtag. Planlæg ruten på en sådan måde, at den er så enkel som muligt, ekskluder f.eks. Kuperede områder fra ruten, sørg for, at så meget af ruten som muligt er skjult for direkte sollys (det er bedre, hvis du løber uklart og køligt vejr). De første lange løb testes og trænes, så de bør ikke være komplicerede af terrænet og vejret. I fremtiden kan du gradvist komplicere ruten og køre længere afstande.

Populær af emne.