Sådan Kører Du Lange Afstande

Indholdsfortegnelse:

Sådan Kører Du Lange Afstande
Sådan Kører Du Lange Afstande

Video: Sådan Kører Du Lange Afstande

Video: Sådan Kører Du Lange Afstande
Video: Køreskolen: Rundkørsler sådan blinker og placerer du dig korrekt 2024, April
Anonim

Langdistanceløb betragtes som en populær atletikdisciplin. Ofte praktiseres det af dem, der fører en sund livsstil og ønsker at forbedre deres sportsform betydeligt. Lange afstande inkluderer normalt dem, der er i området fra tre til ti tusind meter. For at overvinde denne afstand skal du mestre løbeteknikken, indstille den korrekte vejrtrækning og træne udholdenhed.

Sådan kører du lange afstande
Sådan kører du lange afstande

Er det nødvendigt

Sportsbeklædning og fodtøj

Instruktioner

Trin 1

Lær teknikker til langdistanceløb. Det er vigtigt at placere dine fødder korrekt, når du løber og rationelt skubber fra løbebåndet. Under bevægelse skal foden placeres på jorden med den forreste del, der læner sig udad. Derefter ruller foden glat og gradvist over hele overfladen. Løb på hælen falder markant.

Trin 2

Bemærk, at løbebenet næsten skal strækkes helt ud, når du tager afsted. Undgå at se på dine fødder. Hold hovedet lige; blikket skal rettes fremad i kørselsretningen. Kroppen skal holdes næsten oprejst med en meget let hældning fremad.

Trin 3

Hold kroppen korrekt, bevæg dine hænder jævnt og kraftigt. Armens bøjningsvinkel ved albuerne bør ikke være for stor. Når man trækker hånden tilbage, skal albuen skynde sig lidt udad. Når hånden bevæger sig fremad, drejer hånden let indad og bevæger sig mod midten af kroppen. Dette håndarbejde gør det muligt at øge hyppigheden af trin.

Trin 4

Lær at trække vejret ordentligt, mens du løber. Åndedrætsrytmen skal matches så meget som muligt med kadence. Ellers vil det være svært for dig at opretholde ensartet vejrtrækning i de sidste kilometer på lang afstand. Du skal trække vejret ofte, når du løber i lang tid. Dette er nødvendigt for en øget tilførsel af ilt til lungerne. Det er ikke bryst, men abdominal vejrtrækning, mens du løber for at forbedre blodcirkulationen.

Trin 5

Sørg for at matche dit løbstempo til din fitness og funktionalitet. For tegn på træthed anbefales det, at du sænker farten ved at løbe eller gå kraftigt. Når tilstanden vender tilbage til normal, kan du fortsætte med at løbe i et gennemsnitligt tempo og overvåge pulsen.

Trin 6

For at opnå gode løbsresultater skal du træne din særlige og generelle udholdenhed regelmæssigt. Der er kun en opskrift: systematisk træning, hvor sekventiel passage af flade sektioner af ruten og opstigninger alternerer.

Trin 7

Suppler din løbstræning med styrketræningsøvelser for at udvikle dine ben-, ryg- og skuldermuskler. Alsidig træning er perfekt til dem, der forventer at vise imponerende resultater i langdistanceløb.

Anbefalede: