Sådan Kører Du Om Vinteren

Indholdsfortegnelse:

Sådan Kører Du Om Vinteren
Sådan Kører Du Om Vinteren

Video: Sådan Kører Du Om Vinteren

Video: Sådan Kører Du Om Vinteren
Video: Sådan gør du bilen vinterklar 2024, Kan
Anonim

At løbe om sommeren er en fornøjelse, men hvis du gør det seriøst, bør vinterens start ikke være en grund til at stoppe med at løbe. Hvis du lige er ved at starte, og der er sne uden for vinduet, skal du heller ikke lade det stoppe dig. På en måde er vinterløb endnu sundere end sommerløb, fordi det styrker immunforsvaret. Samtidig er det stadig værd at overholde en række regler, så løb om vinteren er så nyttigt, behageligt og sikkert som muligt.

Sådan kører du om vinteren
Sådan kører du om vinteren

Instruktioner

Trin 1

Hvis du er en begynderløber, skal du vælge en varmere dag til dine første sessioner. Du skal ikke starte med det samme fra minus tredive, det ender ikke godt. Vælg en temperatur, der er behagelig for dig, hvor du ikke føler dig kold, når du har vintertøj på. Og hvad angår svær frost, så med det er det bedre ikke at løbe overhovedet.

Trin 2

Vælg det rigtige fodtøj. Du har brug for sneakers specielt designet til vinterperioden, der ikke knækker eller køler ned i kulden. Derudover bør sportssko til vinter ikke være helt "nærbillede", men let løse, så der dannes et lag varm luft mellem foden og sneakeren. I stramme støvler fryser fødderne hurtigt i kulden.

Trin 3

Det rigtige tøj er også vigtigt. Det skal være behageligt og varmt på samme tid. Det er bedst at bruge termisk undertøj, derefter tøj, der beskytter godt mod kulde, og på toppen - en sportsjakke lavet af tykt stof for ikke at blæse i vinden.

Trin 4

Opvarmning, som faktisk er vigtig, før du kører på ethvert tidspunkt af året, bliver endnu vigtigere om vinteren. Desuden er det i den kolde årstid bedre at gøre det ikke på gaden, men indendørs for at gå ud i frosten, der allerede er opvarmet. Dette minimerer risikoen for forstuvninger og andre kvæstelser.

Trin 5

Det er vigtigt at være forsigtig, når du løber om vinteren, fordi der kan være glatte områder på stien. Du behøver ikke konstant at se på dit skridt, men ikke fordybe dig i fremmede tanker, husk om vejen. Og gå ikke efter Usain Bolts laurbær ved at accelerere maksimalt: Målet med vinterløb er opsving.

Trin 6

Træk vejret ind gennem næsen for at undgå nedkøling af lungerne eller bronkierne. Ved det mindste tegn på forkølelse skal du afstå fra at løbe.

Anbefalede: