Hvordan Piloten Kører En Bob I Bobslæde

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Piloten Kører En Bob I Bobslæde
Hvordan Piloten Kører En Bob I Bobslæde

Video: Hvordan Piloten Kører En Bob I Bobslæde

Video: Hvordan Piloten Kører En Bob I Bobslæde
Video: The Moment in Time: The Manhattan Project 2023, November
Anonim

Siden vinter-OL 2014 er den offentlige interesse for bobslæde vokset mere end nogensinde. Atleterne fra det russiske landshold udførte ved disse konkurrencer simpelthen glimrende, hvilket delvis er årsagen til den nøje opmærksomhed, som tilskuere nu viser til denne særlige sport. Mange af dem spekulerer på, hvordan bønnen styres, som skynder sig i høj hastighed i en isrutschebane.

Hvordan piloten kører en bob i bobslæde
Hvordan piloten kører en bob i bobslæde

En af de mest populære discipliner blandt tilskuere ved vinter-OL er bobslæde. Denne sport er en alpint skiløb langs en kunstigt skabt isdækket slisk på en speciel kontrolleret slæde - en bob - et hold på to eller fire personer. Bobsleigh er en af de hurtigste, mest spektakulære og samtidig traumatiske sportsgrene i Winter Games-programmet. Hvordan styrer piloten boben og passerer sporets bøjninger i høj hastighed?

Hvordan fungerer en bobslæde, og hvad er et besætningsmedlems ansvar?

Ved begyndelsen af dannelsen af bobslæde som en uafhængig sport blev slæder lavet af træ. Derefter blev aluminium og glasfiber brugt til at gøre bobens krop. Den moderne bob har en krop lavet af Kevlar - et kraftigt materiale, der har bevist sig i designet af kropspanser. Bobs chassis er lavet af ekstra stærkt stål. Vægten af en tom to-personers slæde er cirka 165 kg med en længde på lidt mindre end 3 meter, og vægten af en firesædet slæde er allerede omkring 230 kg med en længde på 3,8 m.

Holdkaptajnen i bobslæde er styrmandspilot, fra hvis nøjagtige handlinger sikkerheden for alle holdmedlemmer. Pusherne - de atletiske tungvægtige atleter - er ansvarlige for et godt sæt hastighed af boben, når de accelererer øverst på banen. Endelig er den bremsende placeret i halen på slædehuset og er ansvarlig for at stoppe dem rettidigt.

Hvordan drives en bobslæde?

Bobdesignet antager, at den har en kontrolleret foraksel, mens bagakslen er stille. De forreste løbere er forbundet med specielle ringe, der holdes af bobpiloten ved hjælp af tunge, fleksible stænger. Ved hjælp af visse bestræbelser gennem disse ringe aktiverer han slædenes styremekanisme, som gør det muligt for dem at passe ind i bøjningerne så præcist som muligt og passere dem i høj hastighed.

Acceleratorerne deltager praktisk talt ikke i processen med at kontrollere boben under kørsel - de udfører kun den funktion at gøre slæden tungere, gruppere så meget som muligt for at reducere luftmodstanden og afvige i den rigtige retning under svingene. Bremsning i det rigtige øjeblik aktiverer bremsemekanismen, der er placeret mellem for- og bagakslen og ligner en enorm metal kam. Selvfølgelig er atleternes færdigheder i at styre boben finpudset til det punkt, hvor automatismen er mulig, hvilket giver dem mulighed for at demonstrere så imponerende resultater i konkurrencer.

Anbefalede: