Hvor Sommer-OL 1948 Blev Afholdt

Hvor Sommer-OL 1948 Blev Afholdt
Hvor Sommer-OL 1948 Blev Afholdt

Video: Hvor Sommer-OL 1948 Blev Afholdt

Video: Hvor Sommer-OL 1948 Blev Afholdt
Video: Олимпиада 1972 — Мюнхенские убийства 2023, Juni
Anonim

Sommer-OL 1948 fandt sted 12 år efter den ødelæggende anden verdenskrig, så de blev populært kendt som "asketiske". I mange lande var der en vanskelig økonomisk situation, den langvarige massakre forbitrede og delte mange nationaliteter. Under disse forhold var sportskonkurrencer særlig vigtige - fredsbevarende - værdi. Efter afgørelse truffet af Den Internationale Olympiske Komité (IOC) blev det besluttet at holde dem i London.

Hvor sommer-OL 1948 blev afholdt
Hvor sommer-OL 1948 blev afholdt

Sommer-OL i London åbnede den 29. juli 1948 og sluttede den 14. august 1948. Officielt blev de opført som XIV-olympiaden. Efter de sidste leg i Berlin i 1936 fandt de næste to - XII og XIII - aldrig sted. I 1940 blev de planlagt i Tokyo og 4 år senere - i England. Denne gang faldt imidlertid på krigen. Tyskland og Japan blev ikke inviteret til de næste sportskonkurrencer i angriberlandene.

Umiddelbart efter afslutningen af fred ved IOC-sessionen i 1946 blev London udnævnt til vært for de nye OL - for anden gang i legens historie. Den sidste gang Kongeriget var vært for atleter, var først i 1908.

Arrangementet blev forberedt på baggrund af nedskæringer og madmangel. Londons gader var endnu ikke fuldstændigt genopbygget efter nazibombningerne, men arrangørerne formåede stadig at være vært for og placere mere end 4.000 atleter fra 59 lande i en militærlejr til konkurrencer i 19 retninger. Sovjetunionen modtog en invitation til legene, men deltog ikke i dem.

XIV-sommer-OL blev ikke fremragende med hensyn til sportsresultater, da mange lande ikke havde forberedte hold efter krigen. Disse konkurrencer blev dog husket for deres verdensrekorder: 2 i vægtløftning og 1 i atletik, 1 i skydning. I svømning opdaterede kvinder 5 olympiske rekorder ud af 5, og mænd - 4 ud af 6. I alt modtog atleter 411 medaljer, hvoraf 84 (inklusive 38 guld) gik til USA, og 23 (inklusive 3 guld) blev modtaget af værtslandet.

Sommeren 1948 bragte de olympiske lege mange nye ting. Kvindernes hold konkurrerede i kajakroning med sprintere startende fra startblokkene. Seerne var i stand til at se den direkte udsendelse af sportsbegivenheden på nationalt tv. Et team af frivillige blev oprettet for at hjælpe med at organisere konkurrencen. For første gang så OL talentfulde atleter fra udviklingslande som Syrien, Libanon, Burma og Venezuela på deres spillesteder.

Populær af emne.