Hvor Sommer-OL 1988 Blev Afholdt

Hvor Sommer-OL 1988 Blev Afholdt
Hvor Sommer-OL 1988 Blev Afholdt

Video: Hvor Sommer-OL 1988 Blev Afholdt

Video: Hvor Sommer-OL 1988 Blev Afholdt
Video: Олимпиада 1972 — Мюнхенские убийства 2023, November
Anonim

I 1988 var det sydkoreanske Seoul vært for sommer-OL. Disse spil var i mange henseender rekordstore: antallet af deltagende lande, atleter, trænere, journalister, priser, antallet af sikkerhedstjenester og tv-seere. De klarede sig ikke uden skandaler.

Hvor sommer-OL 1988 blev afholdt
Hvor sommer-OL 1988 blev afholdt

Sommer-OL 1988 i Seoul var den 24. i træk. De fandt sted fra 17. september til 2. oktober. En anden asiatisk by, den japanske Nagoya, konkurrerede med Seoul om retten til at acceptere dem. Imidlertid faldt valget af IOC på Sydkorea.

Mere end 9.000 atleter fra 160 lande kom til Seoul for at konkurrere om 237 sæt medaljer. På trods af at skandalen i begyndelsen af 80'erne, der fulgte OL i Los Angeles og Moskva, blev efterladt, påvirkede ekkoerne fra den periode også legene i Sydkorea. Nordkorea besluttede at boykotte dem. Pyongyang nægtede at sende sine atleter til Seoul, fordi IOC afviste Kim Il Sungs forslag om at overføre en del af konkurrencen til DPRK for at demonstrere enhed på den koreanske halvø. Hvis de sovjetiske myndigheder besluttede ikke at fratage deres atleter hovedkonkurrencen i fireårsperioden, støttede lederne af Cuba, Nicaragua, Etiopien og nogle andre stater boykotten af Pyongyang og satte politiske ambitioner i spidsen.

Situationen blev forværret af det faktum, at omkring tre dusin lande slet ikke havde nogen diplomatiske bånd med Seoul. På trods af dette ændrede IOC ikke noget, og de olympiske sommerlege XXIV blev afholdt i Seoul.

Konkurrencens maskot var helten fra koreanske legender - Amur-tigeren. For at neutralisere de negative aspekter af dette rovdyr blev han portrætteret som en ret sød tiger og opkaldt Hodori. Oversat fra koreansk betyder dette navn "Tiger Boy". Hovedattributten til maskotten var en lille nationalhætte, der blev båret over det ene øre.

Ved åbningsceremonien bragte den 76-årige koreanske maratonløber Son Ki-Chang en fakkel med ild til det olympiske stadion. Flagget til det sovjetiske landshold blev båret af bryder Alexander Karelin. I Seoul var han i stand til at vinde sin første olympiske guldmedalje.

Sommerspil-programmet i Sydkorea er blevet udvidet igen. Tennis og bordtennis, cykling og 10.000 meter løb for kvinder samt 11 andre discipliner dukkede op i det.

Ikke uden en dopingskandale ved Seoul-legene. En ubehagelig hændelse var en sprinter fra Canada, Ben Johnson, overbevist om at tage ulovlige stoffer. Det lykkedes ham at strålende overspille sine konkurrenter i løbet af 100 meter. Men efter dopingkontrol måtte canadieren returnere medaljen. Af samme grund blev de bulgarske vægtløftere Angel Genchev og Mitko Grablev samt den ungarske vægtløfter Kalman Cengery også frataget guldmedaljer.

Triumfanten af OL i Seoul var Sovjetunionens landshold, der vandt det samlede holdmedaljestilling. De tidligere spil, der blev afholdt i Los Angeles, blev tvunget til at gå glip af sovjetiske atleter på grund af en politisk boykot. Pausen var kun til fordel for atleterne. De beviste, at de som før er trendsættende inden for verdenssport. Sovjetiske fodboldspillere var i stand til at vinde guld efter en 32-årig pause og basketballspillere efter en 16-årig pause. I alt tog USSR-landsholdet hjem 55 guld-, 31 sølv- og 46 bronzemedaljer.

Den nærmeste rival for det sovjetiske hold var DDR-landsholdet. Hun har 37 guld-, 35 sølvmedaljer og 30 bronzemedaljer. Det amerikanske hold rundede de tre bedste. Fornemmelsen af Seoul var udførelsen af værterne for legene. Det koreanske landshold var i stand til at vinde 12 medaljer af højeste standard, hvilket gjorde det muligt at tage fjerdepladsen i den samlede holdklassificering.

Anbefalede: