Hvor Sommer-OL 1984 Blev Afholdt

Hvor Sommer-OL 1984 Blev Afholdt
Hvor Sommer-OL 1984 Blev Afholdt

Video: Hvor Sommer-OL 1984 Blev Afholdt

Video: Hvor Sommer-OL 1984 Blev Afholdt
Video: 1984 UEFA Euro Qualifiers - Hungary v. Denmark 2023, December
Anonim

XXIII-sommer-OL 1984 faldt på den periode i den moderne olympiske bevægelse, da hvert sportsforum blev boykottet af nogle IOC-medlemslande. Dette skete ved de tidligere spil i Moskva, og OL i 1980, der fandt sted i Los Angeles, USA, forblev også i hukommelsen, hovedsageligt på grund af boykotten fra 16 lande.

Hvor sommer-OL 1984 blev afholdt
Hvor sommer-OL 1984 blev afholdt

De første olympiske lege i Los Angeles blev afholdt i 1932. Derefter nominerede den amerikanske olympiske komité en af de amerikanske byer til hver efterfølgende IOC-afstemning. I et halvt århundrede har forsøg på at bringe sommerlekene tilbage til landet imidlertid været mislykkede. Los Angeles blev igen medtaget på valglisten til OL i 1976, men IOC valgte Montreal, Canada. I den næste afstemning tabte Los Angeles valget til Moskva, og i 1978 var amerikanerne endelig heldige i Athen. På IOC's 80. session trak Teheran sin ansøgning tilbage, og inden den afgørende afstemning forblev byen i De Forenede Stater den eneste kandidat til at være vært for XXIII Olympiske sommerlege.

Los Angeles er den næstmest folkerige by i USA, der ligger i Californien nær grænsen til Mexico. I verden er denne by oftest forbundet med underholdningsindustrien, da det er i den, den berømte "drømmefabrik" - Hollywood ligger. Los Angeles blev bygget ved bredden af Stillehavsbugten i Santa Monica i 1781 og tilhørte oprindeligt Mexico, men gik i 1848 til USA efter afslutningen af den mexicansk-amerikanske krig. Byens hurtige vækst begyndte i slutningen af det 19. århundrede, da der blev opdaget oliereserver i området. Da de olympiske lege blev afholdt, var det allerede en metropol med mere end tre millioner indbyggere.

Los Angeles tog en meget rationel tilgang til udgifterne til XXIII-OL. Kun to nye sportsfaciliteter blev bygget - en velodrome og en swimmingpool. Åbnings- og afslutningsceremonierne for spillene blev afholdt på det samme stadion, der var vært for olympierne i 1932. Fra 28. juli til 12. august 1984 konkurrerede atleter fra 140 lande om 221 sæt priser i 23 sportsgrene. I fravær af repræsentanter for Sovjetunionen og 13 andre socialistiske lande var de amerikanske olympieres dominans ved disse spil absolut. De fik 174 medaljer - omtrent det samme beløb vundet sammen af fire lande fra de næste linjer i medaljestillingen.

Anbefalede: