Hvor Sommer-OL 2000 Blev Afholdt

Hvor Sommer-OL 2000 Blev Afholdt
Hvor Sommer-OL 2000 Blev Afholdt

Video: Hvor Sommer-OL 2000 Blev Afholdt

Video: Афины, Греция. Здесь есть не только Парфенон! Большой выпуск. 2022, November
Anonim

Stedet for de olympiske lege ved årtusindskiftet blev bestemt på IOK's 101. session i Monaco. Dette skete syv år før spillet startede, og ansøgerne var hovedstæderne i Tyrkiet (Istanbul), Tyskland (Berlin), Kina (Beijing) samt den engelske Manchester og det australske Sydney. I tre ud af fire afstemningsrunder kom Beijing først, og Sydney kom på andenpladsen. Men med det endelige flertal på kun 2 stemmer blev den australske by valgt til hovedstaden i OL i 2000.

Hvor sommer-OL 2000 blev afholdt
Hvor sommer-OL 2000 blev afholdt

Sydney ligger på den sydøstlige kyst af kontinentet og er hovedstaden i New South Wales. Det blev grundlagt i 1788 som den første bosættelse af europæiske kolonister. Dette sted blev valgt på grund af den bekvemme og desuden smukke bugt, adskilt fra havet af en smal naturlig landtange. Da XXVII Sommer-OL blev afholdt, var Sydney allerede en enorm by med en befolkning på 4,5 millioner indbyggere.

Af de tredive sportsfaciliteter, der var involveret i 2000-spillene, blev nøjagtigt halvdelen bygget specielt til dette sportsforum. Først i starten af ​​to discipliner - beachvolley og vandpolo for kvinder - blev midlertidige faciliteter brugt. Næsten alle de nye bygninger er kompakt placeret i det nye distrikt "Olympic Park", hvorfra der til ethvert andet punkt på det olympiske kort over Sydney kunne nås på ikke mere end 30 minutter.

Ud over hovedstaden i New South Wales deltog fire andre australske byer i de olympiske sommerlege XXVII - Brisbane, Canberra, Adelaide og Melbourne. Deres stadioner var vært for kampene i den olympiske fodboldturnering.

På grund af det faktum, at de olympiske sommerlege denne gang blev afholdt på den sydlige halvkugle på vores planet, viste deres timing sig at være meget usædvanligt for de fleste atleter. Sommer og vinter skifter plads der, så den forrige Olympiade på dette kontinent (Melbourne, 1956) blev afholdt i slutningen af ​​november og begyndelsen af ​​december. Denne gang blev deadlines flyttet lidt tættere på den sædvanlige ramme for beboere på den nordlige halvkugle - åbningsceremonien for spillene fandt sted på "Australia" stadion den 15. september 2000. XXVII-sommer-OL sluttede med begyndelsen af ​​den sidste efterårsmåned, den 1. oktober.

Holdets sejr i disse spil blev vundet af de amerikanske olympiere - de var i stand til at vinde 92 priser, hvoraf 36 var guld. Med hensyn til det samlede antal medaljer mistede russerne meget lidt - 3 priser. De næste tre lande på toplisten havde næsten de samme indikatorer: Kina og Australien indsamlede 58 priser hver, og Tyskland - 56.

Populær af emne.