Hvor Sommer-OL 1952 Blev Afholdt

Hvor Sommer-OL 1952 Blev Afholdt
Hvor Sommer-OL 1952 Blev Afholdt

Video: Hvor Sommer-OL 1952 Blev Afholdt

Video: 11. maj 1986 Sølvholdet 1960-VB All Stars 2022, December
Anonim

Hovedstaden i XV Olympiske sommerlege var hovedstaden i Finland - Helsinki. Ifølge planen skulle Helsinki være vært for OL i 1940. På dette tidspunkt blev alle de vigtigste sportsfaciliteter og den olympiske landsby bygget, men anden verdenskrig, der begyndte i 1939, foretog sine egne justeringer. Kun 12 år senere vendte stor sport tilbage til Helsinki.

Hvor sommer-OL 1952 blev afholdt
Hvor sommer-OL 1952 blev afholdt

Den store åbning af OL fandt sted den 19. juli. Tusinder af mennesker mødte den store finske løber Paavo Nurmi, der fik overdraget magten til at tænde den olympiske flamme over stadionet. For første gang deltog repræsentanter for 49 lande på legene. I alt 4925 atleter deltog i konkurrencen. Dette var den første olympiske rekord for disse spil.

Af særlig betydning for os er det faktum, at legene i Helsinki var de første OL, som et hold fra Sovjetunionen blev inviteret til. Ud over sovjetiske atleter debuterede repræsentanter for Ghana, Sydvietnam, Bahamas, Israel, Tyskland, Thailand, Indonesien, Nigeria, Hongkong, Guatemala og De Nederlandske Antiller ved legene i 1952.

På spillene blev 149 sæt præmier spillet i 17 sportsgrene. I det uofficielle medaljestandard delte sovjetiske atleter, debutanterne til OL, førstepladsen med de amerikanske atleter.

Konfrontationen mellem de stærkeste hold i USA og USSR forværrede sportskampen. Det er tilstrækkeligt at sige, at i løbet af en dag med konkurrence blev verdens længdespring opdateret 30 gange.

Det var med disse spil, at konfrontationen i sportsarenaen med to politiske systemer begyndte. Gradvist sluttede alle sportsmagter sig til denne kamp. Der blev udøvet stort pres på Sovjetunionens atleter i betragtning af den tidens vanskelige politiske situation. For at miste 1/8 finaler til det jugoslaviske hold blev Sovjetunionens fodboldhold hårdt straffet, og CDSA-holdet, som dannede grundlaget for Sovjetunionens olympiske fodboldhold, blev helt opløst, og alle spillerne blev tvunget til at flytte til andre klubber.

På trods af et sådant pres udførte sovjetiske atleter mere end værdigt. Den berømte sovjetiske gymnast Viktor Chukarin blev en rigtig helt fra OL. På tidspunktet for konkurrencen var han 31 år gammel, bag ham var der krig og fascistisk fangenskab, men dette forhindrede ham ikke i at blive den første absolutte olympiske mester i kunstnerisk gymnastik i Sovjetunionens historie.

Men den første olympiske medalje i sovjetisk sportshistorie blev tildelt den berømte diskuskast Nina Romashkova (Ponomareva).

I alt på disse spil vandt sovjetiske atleter 71 medaljer, herunder 22 af den højeste værdighed.

De olympiske lege 1952 i Helsinki er berømte for en sjov kendsgerning. De gik ind i historien om den olympiske bevægelse som spil, der ikke var lukket.

Den 3. august, ved afslutningsceremonien for legene, holdt IOCs præsident Siegfried Engström en højtidelig tale, men glemte at sige den sidste sætning, der blev foreskrevet i chartret: "Jeg erklærer de olympiske lege XV lukket."

OL i Helsinki varede i to uger, men de er endnu ikke afsluttet.

Populær af emne.