1/8 Finaler I FIFA Verdensmesterskabet I 2014: Frankrig - Nigeria

Den 30. juni fandt den femte kamp i 1/8 finalen af FIFA World Cup sted i hovedstaden i Brasilien. Landsholdene i Frankrig og Nigeria mødtes på stadion til ære for Garrinchi.

1/8 finaler i FIFA verdensmesterskabet i 2014: Frankrig - Nigeria

I et par hold fra Frankrig og Nigeria syntes europæerne at være favoritterne. Den første halvdel af kampen blev imidlertid afholdt med en lille fordel for afrikanerne. Det var nigerianerne, der forsøgte at spille det første nummer. Men det er værd at indrømme, at afrikanerne ikke lykkedes at angribe handlinger. Franskmændene så mere dygtige ud, de havde bedre kontrol over bolden. Derfor er det europæernes øjeblik, der kan skelnes fra hele første halvdel. Paul Pogba spredte sit holds hurtige angreb og afsluttede det selv. Den unge franskmand skød ind uden for feltet, men den afrikanske målmand parrede bolden.

Generelt blev den første halvdel ikke kendetegnet ved et skarpt angrebsspil, vi kan sige, at de neutrale fans keder sig.

I anden halvdel af mødet gik bolden for europæernes mål for første gang, men målet blev ikke tildelt på grund af offside-positionen. I første halvdel af halvdelen forsøgte nigerianerne at have mere boldbesiddelse, men dette bragte igen ikke resultater. Der var stadig ingen farlige øjeblikke.

Først i de sidste 15 minutter af anden halvleg berørte europæernes generelle klasse. Først kunne Benzema, der sprang ud en mod en med målmanden fra Nigeria, ikke frigøre øjeblikket, så reddede tværstangen nigerianerne efter Kabays langtrækkende strejke. Benzema havde stadig et godt øjeblik - den franske angriber stod farligt under overliggeren, men målmanden Enyama hjælper igen. Som et resultat scorede franskmændene stadig.

Efter et hjørne begik den nigerianske målmand en fejl. Ved udgangen kastede han bolden på Pogbas hoved med sin håndflade, der hurtigt sendte projektilet ind i det tomme net. I det 79. minut førte Frankrig 1 - 0.

Efter at have indkasseret et mål fandt nigerianerne ikke længere styrken til at genvinde. Afrikanerne var ikke engang i stand til at overføre spillet til europæernes porte. Derfor sluttede Frankrig kampen i halvdelen af Nigeria.

Endelig forsvandt nigerianernes chancer for at nå kvartfinalen i det 90. minut. Efter en lumbago fra højre flanke skar kaptajnen på nigerianerne Yobo bolden i sit eget mål.

Kampens slutresultat er 2 - 0 til fordel for Frankrig. Europæerne ser nu frem til vinderen af parret Tyskland-Algeriet, mens de nigerianske spillere er på vej hjem.