Hvad Er årsagerne Til En Mulig Boykot Af De Olympiske Lege I Sochi

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er årsagerne Til En Mulig Boykot Af De Olympiske Lege I Sochi
Hvad Er årsagerne Til En Mulig Boykot Af De Olympiske Lege I Sochi

Video: Hvad Er årsagerne Til En Mulig Boykot Af De Olympiske Lege I Sochi

Video: Церемония закрытия зимних Олимпийских игр в Сочи 2014 | # Sochi365 2022, December
Anonim

I 1980 under OL, der fandt sted i Moskva, nægtede regeringerne i 65 lande, de fleste af dem europæiske, at deltage i sommerlekene. Derefter skyldtes denne boykot, at Sovjetunionen kort før De Olympiske Lege bragte sine tropper ind i Afghanistan. Senere i 1984 annoncerede Sovjetunionen en gengældelses boykot af OL, der blev afholdt i De Forenede Stater. Og efter næsten 34 år vil USA igen ignorere de olympiske lege, men denne gang ikke i sovjettens land, men i Rusland.

Hvad er årsagerne til en mulig boykot af De Olympiske Lege i Sochi
Hvad er årsagerne til en mulig boykot af De Olympiske Lege i Sochi

Første mulige årsag

Forskere nævner flere grunde til denne internationale misforståelse. En af dem er den amerikanske flygtning Edward Snowden. I sommeren 2013 bad den vanærede CIA-agent den russiske regering om politisk asyl og modtog den snart. De amerikanske myndigheder begyndte næsten med det samme at udtrykke deres misbilligelse over for Moskva, men de opnåede ikke noget. Snowden forblev i hovedstaden som fuldborger i Den Russiske Føderation, og nogle repræsentanter for den amerikanske kongres begyndte at opfordre deres regering til at boykotte de olympiske lege i Sochi.

Anden mulig årsag

Den anden grund, som efter det internationale samfunds opfattelse er meget mere markant, er Ruslands deltagelse i Georgien-Abkhaz-konflikten i 2008 på Abkhasiens side. På samme tid sponsorerede Amerika den georgiske side, og efter at den georgiske kampagne mislykkedes, og USA faktisk mistede sine penge, bar de amerikanske brødre et nag mod Rusland. Nogle kongresmedlemmer, herunder senator Lindsay Graham, har talt om en boykot af Sochi Vinter-OL i de seneste måneder og er allerede begyndt at kommunikere deres synspunkter til den nuværende præsident Barack Obama. Mange ser denne opførsel fra Vesten ikke som en grund, men som en undskyldning for at boykotte vinterlege, hvilket i betydelig grad kan underminere økonomien i værtslandet. Disse udsagn lyder dog mere seriøst hver dag, og hvem ved, måske i februar 2014 vil Sochi virkelig blive uden amerikanske atleter. Storbritannien, Tyskland, Belgien, Frankrig, Holland og andre EU-lande kan deltage i den amerikansk-georgiske boykot.

Tredje mulige årsag

Den tredje grund til boykotten af ​​de olympiske lege i 2014 er homoseksuelle, eller rettere forsøg fra Amerika og NATO-landene på at pålægge hvert land deres synspunkter om ethvert spørgsmål om indenrigspolitik. Forbudene mod homoseksuelle parader, propaganda for homoseksualitet og lignende handlinger om krænkelse af seksuelle mindretals rettigheder på Den Russiske Føderations territorium forårsagede en bølge af indignation i hele det europæiske samfund. Når alt kommer til alt ligner Rusland og en række andre stater med lignende synspunkter på det homoseksuelle problem som sorte får på baggrund af europæiske lande, hvor ægteskaber af samme køn er tilladt, adoption af børn af par af samme køn tilskyndes osv. Mange lande har endnu ikke besluttet, hvorfor de vil boykotte OL i Sochi, nogle anser det for deres pligt at stå op for russiske homoseksuelle rettigheder, andre er sikre på, at Rusland ikke havde ret til at blande sig i Georgien-Abkhaz-konflikten og fremmedgøre en del af georgien territorium.

Fjerde mulig grund

Den fjerde mulige årsag er skandalen omkring de adopterede russiske børn af amerikanske familier, misbrug af adoptivforældre og RF-forbuddet mod amerikansk adoption. Dette er "Dima Yakovlevs" lov, den blev opkaldt efter et barn, der døde som et resultat af hans adoptivfaders uagtsomhed og grusomhed. Alt dette hver for sig og muligvis samlet kan give Washington en grund til at boykotte OL i 2014 i Sochi.

Populær af emne.