Hvilke Metoder Bruges I Udøvelsen Af hatha Yoga

Hvilke Metoder Bruges I Udøvelsen Af hatha Yoga
Hvilke Metoder Bruges I Udøvelsen Af hatha Yoga

Video: Hvilke Metoder Bruges I Udøvelsen Af hatha Yoga

Video: Hvilke Metoder Bruges I Udøvelsen Af hatha Yoga
Video: Хатха йога. Общий комплекс. 2024, April
Anonim

I dag analyserer vi de metoder, der bruges i yogapraksis. Lad os gøre dette ved hjælp af eksemplet med Hatha Yoga. Vi har to sådanne metoder, og de er det modsatte af hinanden. Men vi vil tale om, hvordan man kombinerer dem, og hvordan man opnår maksimale resultater med deres hjælp.

asana
asana

Energimetode

Den første metode, som vi vil diskutere, er energimetoden. Det består i det faktum, at mens vi praktiserer hatha yoga asanas, prøver vi at stole på vores fornemmelser og få maksimal fornøjelse, når vi gør det.

Dette kan sammenlignes med den tilstand, hvor vi lige vågnede om morgenen, langsomt strakte os, gabenende. Nyd opvågningsprocessen! Vi tvinger os ikke selv, vi lytter til vores krop og opfylder dens ønsker.

For eksempel udfører vi stillingen "bøjning til lige ben, mens vi står", vi sætter os ikke som mål at nå vores fødder med hovedet eller blot bøje kraftigt. Vores mål, hvis vi praktiserer asana ved hjælp af energimetoden, er at nyde processen. Vi er i en stilling så meget som vi vil, på et tidspunkt beder vores krop om at bøje sig mere.

I lydighed mod hans ønske i en afslappet tilstand bøjer vi os lavere ned til fødderne. Du kan endda sige, at kroppen bøjer sig, og vi observerer processen og nyder denne måde at udføre på. Vores bevægelser er bløde, glatte, vi tvinger os ikke til noget. Dette er energimetoden. Det kaldes også Mother Method.

Bevidsthedsmetode

Dets modsatte kan betragtes som metoden til bevidsthed eller Faderens metode. Når vi laver en asana på denne måde, gør vi en indsats. Vi prøver at bøje, bøje os ned og trække musklerne hårdere et eller andet sted.

Det er meget vigtigt her at skelne mellem, når vi bestræber os på at opfylde og glæde os over det faktum, at vi overvinder os selv, fra når volden begynder. Og vold, som vi allerede ved, har ingen plads i yoga! Hvor vold vises, slutter yoga.

Når vi overvinder os selv, dykker vi ned i en position dybere, føler stolthed over, at kroppen adlyder os. Vores muskler med denne tilgang modstår, vi asketiske, men uden at bringe til ubehagelige fornemmelser, overvinde os selv.

Men både med den første metode til udførelse og med den anden, skal der altid være glæde i baggrunden. Enten er det glæden ved at tillade dig selv eller glæden ved at overvinde dig selv! Dette er yogatilgangen! Enhver anden tilgang vil ikke give os langsigtede resultater.

Det er fantastisk, når en yogi bruger begge disse metoder i sin praksis. Og det bedste er, når begge metoder er til stede i udførelsen af den samme asana, der erstatter hinanden. For det første bruger vi energimetoden, tager en stilling, tillader kroppen at slappe af i den. Når kroppen vænner sig til kropsholdningen, øger vi bevidst belastningen og går videre til udførelsen ved bevidsthedsmetoden.

Anbefalede: