Hvorfor Kaldes CSKA-holdet "CSKA"

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor Kaldes CSKA-holdet "CSKA"
Hvorfor Kaldes CSKA-holdet "CSKA"

Video: Hvorfor Kaldes CSKA-holdet "CSKA"

Video: ANDREAS SKOV OLSEN • Danish Artist • FC Nordsjælland • Goals & Skills 2022, November
Anonim

Flertallet af russiske tv-kommentatorer, avisjournalister og fans udpeger ofte atleternes tilhørighed til en af ​​sportsklubberne i henhold til en skabelon, der er indført af en ukendt person og er længe blevet fortrolig. Så basketspillere og fodboldspillere fra CSKA, hvor amerikanere, serbere, bulgarere, svenskere, japanere, afrikanere og andre udlændinge har spillet i lang tid, kaldes ofte hærens mænd i Moskva.

CSKA-sportsklubens emblem viser året for klubbens oprettelse - 1911
CSKA-sportsklubens emblem viser året for klubbens oprettelse - 1911

Kom på dine ski

Før klubben blev nøjagtigt CSKA, gennemgik denne klub en masse ikke kun chok, men også omdøbning. Og på tidspunktet for hans optræden, og dette skete under den sidste russiske tsar, tilhørte han overhovedet ikke de væbnede styrker.

Som historikere af sovjetisk sport vidner om, er forfædren til den nu eksisterende Central Sports Club of the Army Society of Ski Lovers (OLLS), der stammer fra Moskva i 1911. Et fodboldhold med samme navn blev oprettet i det, hvis bedste præstation var sejren i hovedstadsmesterskabet i 1922 og den uofficielle titel som den stærkeste i landet. Og fire år tidligere blev atleter fra foreningen officielt Røde Hærsoldater og medlemmer af den generelle uddannelse.

Faktisk var det da, at skiløbere, boksere, fodboldspillere og andre atleter, der spillede for OLLS, var uløseligt forbundet med hæren efter at have modtaget den fulde ret til at blive kaldt, for at gøre det lettere, hærmænd. Endelig blev denne ret for medlemmer af de facto militære sportsklub forankret efter den første af adskillige omorganiseringer. Og det overlevede tilsyneladende for evigt.

Sportseksperiment Ground

Efter at have besejret de hvide og interventionisterne, begyndte ledelsen af ​​sovjettens land at tage stor sport. I 1923 blev alle sportsselskaber, der blev oprettet og modtog deres navne før revolutionen, omdøbt på en ny måde og flyttede til forskellige sovjetiske afdelinger og retshåndhævende organer. Især flyttede OLLS officielt under protektion af den øverste militære ledelse og blev samtidig til det eksperimentelle demonstrationssted for universel uddannelse (OPPV). Det er bemærkelsesværdigt, at ud over forestillinger på stadioner, ringe og tæpper, blev atleter fra "Ploschadka" instrueret om at deltage i fysisk træning ikke kun for den røde hær, men også for dem, der bare forberedte sig på at tjene.

Hjem for hærsport

Den næste omorganisering og navneændring fandt sted i 1928. Desuden påvirkede det i to faser ikke samfundets tilhørighed til hærens rækker. Indtil 1951 blev den tidligere OLLS kaldt Central House of the Red Army (CDKA), og i de næste seks år bar den stolt navnet på Central House of the Soviet Army (CDSA). Og først i 1957 blev "huset" en "klub". Mere præcist - Forsvarsministeriets centrale sportsklub (CSK MO). Imidlertid blev det sovjetiske hærhold ikke i denne status meget længe indtil 1960.

Fra nu af og for evigt

Men under navnet Central Sports Club of the Army (CSKA) levede den tidligere CSK MO rekordtid efter at have længe fejret sit 50-års jubilæum. Det er sandt, at han ophørte med at have noget at gøre med hærsport fra omkring begyndelsen af ​​90'erne, da menige, befalingsofficerer og løjtnanter, der var i rækken af ​​CSKA, begyndte at flytte til andre klubber og endda rejse udenfor i flok.

Og nu, lovligt eksisterende under hærens sportsklub, åbnede CSKA sine døre selv for udlændinge fra meget fjerntliggende lande. Hvad er for eksempel bare en simpel liste over navnene på trænere og spillere på et basketballhold fra Moskva - Messina, Shamir, Jackson, Krstic, Mitsov, Pargo, Teodosic, Weems, Hines. Intet af ovenstående tjener naturligvis ikke i Moskva Militærdistrikt, idet de kun er en hærsoldat nominelt i henhold til en langsigtet tradition …

Populær af emne.