Hvad Er Undervandsrugby

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Undervandsrugby
Hvad Er Undervandsrugby

Video: Hvad Er Undervandsrugby

Video: Hvad Er Undervandsrugby
Video: Løft bil med undervandsrugby spillere | Alle mod 1 | DR1 2023, December
Anonim

De fleste boldspil har spændende dynamik. Det er dog usandsynligt, at andre steder bevæger spillere sig uden problemer i tre dimensioner på én gang undtagen rugby under vandet. Denne stærkt organiserede pool-trængsel overtager langsomt verdenen.

Hvad er undervandsrugby
Hvad er undervandsrugby

En smule historie

Undervandsrugby blev opfundet i Tyskland i 1961 af dykkere, der keder sig om vinteren. På det tidspunkt havde atleter ikke varme dragter til isdykning, og stolthed tillod dem ikke at skifte til dykning i poolen. I denne henseende kom de op med en underholdning under vandet: at lege med en bold i bunden af poolen. Pointen med spillet var at kaste bolden i modstanderens kurv installeret i bunden af puljen.

Idéen med spillet kom til hovedet på Ludwig Van Bersud, et medlem af en tysk undervandsklub. Til spillet modificerede han bolden ved at pumpe saltvand ind i den. Som et resultat fik han negativ opdrift og begyndte at synke langsomt. Graden af dets opdrift kunne styres ved at ændre saltkoncentrationen i bolden. Sådan blev den første undervandsbold opfundet.

Moderne rugby-udstyr til undervands er lavet af gummi, fyldt med saltvand og vejer omkring tre kg. Det er halvt så stort som en basketball, flyver ikke længere end tre meter efter at være kastet og har ingen ret til at være på overfladen af vandet under spillet.

Undervandsrugby blev anerkendt som en fuldgyldig sport i 1978. I mellemtiden er dette spil stadig en ikke-olympisk sport.

Rugbyudstyr til undervandsbrug

Hver spiller skal være udstyret med finner, snorkler og undervandsbriller. Det er forbudt at rive af rørene og point fra modstandere under spillet - spillerne får en bøde for dette.

Sådan spiller du rugby under vandet

Underwater rugby er en teamsport. Det spilles af to hold på 12 personer hver, og kun seks personer kan være i vandet, resten betragtes som reserve. De er som regel konstant placeret nær siderne af poolen.

Undervandslegepladsen er 10-12 meter bred og 15-18 meter lang. Poolens dybde kan variere fra 3,5 til 5 meter. Spillets varighed er to halvdele, som hver varer 15 minutter.

Spillerens hovedmål er at score bolden i modstanderens kurv, som er placeret i bunden af puljen. Det presses til bunden med en tung vægt. Kurvåbningen er 40 centimeter i diameter. Spillere har lov til at kæmpe, men kun med dem, der holder bolden.

For en vellykket præstation skal rugbyspillere under vand have flere færdigheder på én gang - hastigheden og manøvredygtigheden af bevægelse i vandsøjlen, styrken til at kæmpe om bolden og evnen til ikke at trække vejret i lang tid. Under spillet bevæger atleter sig frem og tilbage, venstre og højre og op og ned. Spillere har ret til med jævne mellemrum at komme op til overfladen for at få et åndedrag med ilt.

Skuespillet, der udfolder sig under vandet mellem spillerne, ligner en scene med fisk, der fodres i et akvarium. I kurven fletter 12 spillere bogstaveligt talt sammen i en "levende" bold og på samme tid snapper bolden fra hinanden.

I undervandsrugby kan spillere af forskellige køn spille på det samme hold. Der er dog en ret klar gradering i spillet. Nogle skal skubbe fjenden med magt og foretage gennembrud langs bunden af puljen, mens andre skal blokere modstanderen og kæmpe nær vandoverfladen. Dette er en meget kedelig sport, hvorfor der altid er vikarer tildelt spillerne.

Anbefalede: