Hvorfor Kaldes Forsvar I Skak Siciliansk

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor Kaldes Forsvar I Skak Siciliansk
Hvorfor Kaldes Forsvar I Skak Siciliansk

Video: Hvorfor Kaldes Forsvar I Skak Siciliansk

Video: Hvorfor Kaldes Forsvar I Skak Siciliansk
Video: Skak for børn og andre begyndere 5: SKAKMAT 2024, Kan
Anonim

Få spil kan prale af en ældre oprindelse end skak - de har været kendt siden det 6. århundrede e. Kr. Det arabiske øst, Asien, Byzantium, Europa, Afrika - folk i alle lande og nationaliteter blev bekendt med interessen med spillereglerne, hvor der er mange finesser.

Skak som det er
Skak som det er

I skak er det almindeligt at skelne mellem åbningen - begyndelsen af spillet, mellemspillet - midten og slutspillet - slutningen. På hvert trin er der mange muligheder for udvikling og slutning af spillet, og det er ikke menneskeligt at beregne alle brikkernes position på brættet. Og jo mere spillet bliver mere interessant, jo mere usikkerhed i det. Forskellige åbninger har endda deres egne navne, for eksempel det sicilianske forsvar.

Beskyttelse til ære for den sicilianske

Lidt underligt, men den første omtale af det sicilianske forsvar er givet i en bog af ingen sicilianer overhovedet. Tilbage i 1497 skrev en bestemt Luis Ramirez Lucena, en indfødt i Spanien og skakmester, bogen "The Repetition of Love and the Art of Chess Game".

Spanierne gjorde ikke meget for skak, men det er spanieren, der er ansvarlig for den allerførste beskrivelse af det sicilianske forsvar.

Dette arbejde består af to dele, hvoraf den første ikke har noget at gøre med skak. Men det andet indeholder detaljerede spilleregler med analyse af elleve åbninger samt en beskrivelse af 150 problemer, som forfatteren har samlet i sit liv.

Det er bemærkelsesværdigt, at dette værk er den første trykte skakmanual. Bogen blev udgivet i lille udgave og havde ikke nogen væsentlig indflydelse på udviklingen af spillet.

Italien - solens land og stærke spillere

Det var først i begyndelsen af det syttende århundrede, at den stærkeste spiller, en strålende repræsentant for den italienske skakskole, Joaquino Greco, blev født. Han blev født i Calabria og fik det tilsvarende kaldenavn - Calabrian. Greco gjorde meget for at popularisere spillet og turnerede ved de kongelige domstole i Spanien, England og Frankrig.

Derudover blev Gioachino bemærket som forfatter til håndskrevne arbejder om skak, hvor han kommenterede flere hundrede spil. Især analyserede han sådanne åbninger som King's Gambit og det italienske spil. I sit spil blev han kendetegnet ved et stærkt pres, evnen til at ofre brikker for at vinde tid for at mobilisere styrker og organisere et angreb på fjendens konge.

I de sidste år af sit liv var han ved Madrid-hoffet for kong Philip IV. Det var til hans ære, at åbningen blev navngivet - det sicilianske forsvar. Mesterens rolle er så enorm, at skakforbundet endda indstiftede Greco-medaljen til hans ære. Forresten var vores landsmand M. Botvinnik blandt de første pristagere.

Essensen af beskyttelse

Den klassiske åbning starter som e2-e4 c7-c5. Yderligere udvikling er baseret på asymmetriske positioner, alsidig castling og akut taktisk kamp.

Det sicilianske forsvar er noget for dig, hvis du foretrækker en selvsikker legestil.

Normalt bruges det sicilianske forsvar af de spillere, der foretrækker hurtig udvikling, er klar til at bringe dygtige ofre og hurtigt få en fordel. Skel mellem åbent, halvåbent og lukket siciliansk forsvar.

Anbefalede: