Hvorfor Kaldes De øverste Hjørner Af Et Fodboldmål En Ni

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor Kaldes De øverste Hjørner Af Et Fodboldmål En Ni
Hvorfor Kaldes De øverste Hjørner Af Et Fodboldmål En Ni

Video: Hvorfor Kaldes De øverste Hjørner Af Et Fodboldmål En Ni

Video: Hvorfor Kaldes De øverste Hjørner Af Et Fodboldmål En Ni
Video: Derfor blir hun satt ut av overraskelsen 2023, September
Anonim

Fodbold i dag er et af de mest populære og omtalte spil i verden med en enorm tilslutning på forskellige kontinenter. Fodbold har sine egne symboler, regler og endda slang.

Hvorfor kaldes de øverste hjørner af et fodboldmål en ni
Hvorfor kaldes de øverste hjørner af et fodboldmål en ni

Det grundlæggende princip ved at spille fodbold er at score flere mål i modstanderens mål, hvoraf der er to på banen. De er af samme størrelse, brede og høje nok. Når man træner nøjagtigheden af strejker under træning, tildeler mange holdtrænere deres spillere et mål at sigte mod. Fodboldmålet er traditionelt opdelt i flere firkanter. Deres antal er normalt ni. Tællingen af firkanter starter i bunden og slutter øverst i hjørnerne. Hver række har tre firkanter.

Slå de ni

Fodboldfans og endda dem, der er langt fra denne sport, mindst en gang i deres liv, har hørt det udtryk, der er til stede ved de fleste kampe: "at slå de ni". Det betyder, at nogen fra holdet på fodboldbanen forsøgte at ramme hjørnet af målet. De ni kaldes højre eller venstre hjørne. Det afhænger af, hvilken side den betingede opdeling af porten i firkanter begynder.

I nogle tilfælde er fodboldmålet traditionelt opdelt i kun 5 lige store firkanter, men inddelingen i 9 dele er stadig sædvanlig. Det er meget mere praktisk.

På banen er denne adskillelse ikke så vigtig. Det spiller hovedrollen i træning. Ikke alle spillere kan skyde nøjagtigt på mål, når målmanden er i dem, hvorfor du skal prøve at skyde i hjørnet. At opdele målet i 9 firkanter er det mest optimale til at øve nøjagtige vindende strejker.

Målet, der blev scoret i top ni, betragtes som spektakulært og teknisk vanskeligt selv for erfarne atleter.

Engelsk fodbold

Historien om hjørnetavnet "ni" er rodfæstet i engelsk fodbold - trods alt er det tåget Albion, der betragtes som fødestedet for moderne fodbold. I dette land kaldes vinklerne, der er placeret mellem tværstangen og vægtstangen, de øverste 90 grader. Over tid begyndte tallet 90 at blive erstattet af den sædvanlige "ni". Således viste det sig, at hvis du rammer en ret vinkel, så rammer du top ni. Over tid har et lignende navn spredt sig i mange lande rundt om i verden.

Ifølge en af de andre versioner antages det, at de øverste hjørner begyndte at blive kaldt nines på grund af det faktum, at fodboldmålet tidligere lignede en mur med cirkler fastgjort til det. De havde serienumre, der angav antallet af punkter. De var arrangeret i en rektangulær form. De øverste ekstreme hjørner kunne være 9 point værd. Derfor var det derfor disse vinkler, der blev kaldt ni.

Anbefalede: