Atletik Er Dronningen Af sport

Indholdsfortegnelse:

Atletik Er Dronningen Af sport
Atletik Er Dronningen Af sport

Video: Atletik Er Dronningen Af sport

Video: Atletik Er Dronningen Af sport
Video: Скорость нарастания силы | RFD 2024, Kan
Anonim

Atletik inkluderer flere af de mest populære sportsgrene spredt over hele verden. Atletik konkurrencer afholdes inden for rammerne af de olympiske lege, forskellige mesterskaber. samt kommercielle og velgørende konkurrencer.

1234
1234

Atletik historie

De første atleter skal betragtes som de antikke græske atleter, der deltager i de første olympiske lege. I det antikke Grækenland var kroppens kult populær - atletiske figurer og fysisk sundhed blev herliggjort. Derefter optrådte sådanne sportsgrene som løb, længdespring, diskus og hammerkastning. Også øvelser på banen blev brugt til at træne soldater. Den moderne æra med atletik begyndte i det 18. århundrede. Oplysningstiden bragte nye værdier, herunder bevægelsen af antropocentrisme. Mennesket blev sat i spidsen for alt, hvad der skete, og sundhed og godt udseende blev en integreret del af en oplyst byboer. For første gang begyndte konkurrencer i løb og spring at blive afholdt på store universiteter, og i 1896 blev de inkluderet i programmet for de genoplivede olympiske lege. Atletikforeninger var oprindeligt rent amatører, men senere opstod der professionelle organisationer.

Udbredelsen af atletik skyldes, at træning ikke kræver særlige omkostninger og betingelser.

Bane- og feltsport var ikke så populær i Rusland. De første konkurrencer fandt sted først i 1908. Men alt ændrede sig efter oktoberrevolutionen. I Sovjetunionen begyndte de at være meget opmærksomme på militær træning og etablere universel militær pligt. Træningsprogrammet for soldaterne omfattede fri- og feltøvelser. Sportsstandarder skulle også bestås under TRP-eksamen. Atletikens popularitet er vokset så meget, at de begyndte at kalde det dronningen af sport.

Moderne atletik

Moderne atletikøvelser inkluderer løbssport, gå, kaste og springe. Løbtyperne inkluderer sprint - kortdistanceløb, mellemdistanceløb og langdistanceløber. Det inkluderer også forhindringsløb og stafet, hvor flere atleter deltager. Løb kan også omfatte løb - langdistanceløb på en hård overflade (motorvej). Det mest berømte løb er maraton. En anden type er langrendsløb.

Ved nogle konkurrencer afholdes atletik overalt, som inkluderer flere sportsgrene på én gang.

Racevandring er en olympisk disciplin. Det adskiller sig fra at løbe, idet atletens fod ikke adskiller sig fra banens overflade, når den bevæger sig. Race-gang har en bestemt teknik, og atleter kan udvikle en betydelig hastighed, nogle gange endda højere end ved løb.

At kaste atletik inkluderer øvelser med bold, skive, spyd og hammer. Disse sportsgrene kræver, at atleter har meget koncentration, evnen til at kontrollere deres indsats og udviklede muskler, der er i stand til at handle med stor eksplosiv kraft.

Bane- og feltspring udføres i langt og højt. Højde spring kan udføres med eller uden en stang.

Anbefalede: