Sommer-olympisk Sport: Atletik

Sommer-olympisk Sport: Atletik
Sommer-olympisk Sport: Atletik

Video: Sommer-olympisk Sport: Atletik

Video: Sommer-olympisk Sport: Atletik
Video: Мендиго Атлетико - Френдс 4:3 2023, December
Anonim

Den mest populære sport i øjeblikket er atletik. Hun kaldes også dronningen af sport. Alle elementer i atletik, såsom løb, spring, gå, bruges i hverdagen. De er som komponenter inkluderet i alle andre sportsgrene. Uden forbedring i atletik er der derfor ingen gode resultater på andre sider.

Sommer-olympisk sport: Atletik
Sommer-olympisk sport: Atletik

Olympisk atletik er opdelt i fem sektioner: løb, hoppe, rundt, gå, kaste. Programmet for mænds discipliner ved de Olympiske lege har ikke ændret sig siden 1956. I alt spilles 47 sæt priser, og atletik er dermed den mest medaljeintensive sport.

Løbediscipliner: sprint, mellemdistance, langdistance, hurdling, stafet. Disse konkurrencer er en af de ældste i de olympiske lege, de blev afholdt allerede i 1896.

Til løbskørsel er der specielt udstyrede stadioner med spor nødvendige (8-9 stykker om sommeren og 4-6 om vinteren). Bredden på hver af dem er 1, 22 m. Sporene er forsynet med markeringer, der angiver start, mål og korridoren til overførsel af stafettestangen.

Ved OL skal dommerne se på fotofinishen for at løse kontroversielle problemer. Konkurrencer optages på video, så kan atleten og træneren bestemme deres fejl og succeser. Større konkurrencer afholdes i flere indledende runder for at fremhæve den endelige gruppe efter resultater.

Sommeratletik tekniske discipliner inkluderer: lodret højdespring, stangspring, vandret længdespring, tredobbelt spring, diskoskast, kuglespil, spydkast, hammerkast

Lodrette spring begynder med at overvinde bjælken i den mindste testhøjde. Atleten får tre forsøg på hver af dem. I dette tilfælde kan atleten overføre et hvilket som helst antal (af tre) resterende forsøg til den næste højde. Hvis resultaterne fra atleterne er ens, får den konkurrent, der bruger færrest forsøg, fordelen. Et spring betragtes som vellykket, hvis bjælken forbliver på barbells. Dommeren hæver i dette tilfælde det hvide flag.

En meget vanskelig teknisk disciplin er stangspring. Det kræver sprintkvaliteter fra en atlet, springevne, fremragende koordinering af bevægelser. Hvis stangen går i stykker under forsøget, kan deltageren gentage springet med et andet udstyr.

Atletens opgave, når han udfører længdespring, er at opnå den højeste hastighed under startkørslen og ikke at træde over grænselinjen. Atleten opdeler øvelsen i fire faser: start, start, flyvning og landing. Atletens teknik kan variere - der er en flyvning "i skridt", "bøjning" og "saks" - hver atlet vælger den mest effektive mulighed for sig selv.

All-around er en kombination af flere atletikdiscipliner. Decathlon for mænd består af: løb hundrede meter, længdespring, højdespring, kuglestang, 400 meter løb, 110 meter løb, stangspring, diskoskastning, spydkast, 1500 meter løb. Kvinder udfører syv typer: løb 100 meter forhindringer, kuglestøtte, højdespring, 200 m løb, spydkast, længdespring, 800 m løb.

Racevandring er en separat atletikdisciplin. Atleten skal nøje overholde teknikken til implementeringen - konstant kontakt med foden med belægningen. Mænd konkurrerer på afstande på 20 og 50 km, mens kvinder går 20 km.

Anbefalede: