Sådan Gør Du HIIT: Eksempler

Indholdsfortegnelse:

Sådan Gør Du HIIT: Eksempler
Sådan Gør Du HIIT: Eksempler

Video: Sådan Gør Du HIIT: Eksempler

Video: Most People Do HIIT Cardio Wrong – How to Do HIIT 2022, November
Anonim

Intervalltræning er blevet mere og mere populært på det seneste af en række årsager. Intervalltræning er mere energiintensiv end klassisk cardio, intervaltræning bidrager til en hurtigere tilegnelse af muskelaflastning.

Sådan gør du HIIT: Eksempler
Sådan gør du HIIT: Eksempler

Fordelene ved interval træning

Ud over de to hovedfordele, som vi nævnte ovenfor, har HIIT andre fordele:

  • en signifikant stigning i aerobe og anaerobe indikatorer (udholdenhed og muskelmasse);
  • reduktion i kropsfedt med minimal risiko for muskeltab
  • øget insulinfølsomhed;
  • sænkning af blodtrykket
  • normalisering af kolesterolniveauer.

Det er især værd at bemærke, at når du udfører intervaller med høj intensitet, giver den øgede insulinfølsomhed dig mulighed for at bruge kulhydrater som energikilder, snarere end at gemme dem i reserve. HIIT er både styrketræning og cardio, og ved at afsætte bogstaveligt 15 minutter tre gange om ugen til klasser, opnår du fantastiske resultater!

Eksempel på intervaltræning

Den første ting, vi vil være opmærksom på, er en opvarmning. Sørg for at varme op godt inden du træner for at undgå kvæstelser. Den foreslåede træning hører til Tabata-systemet, hvilket er et specielt tilfælde af HIIT. Hele programmet er designet i kun 4 minutter. Denne tid er opdelt i intervaller - der er 8. Inden for intervallerne arbejder vi i 20 sekunder og hviler i 10 sekunder.

  1. Squats. Intens, hurtig. Husk at du kun har 20 sekunder, og du skal give dit bedste.
  2. Armbøjninger. Først vil det være svært for dig at lave klassiske push-ups med lige ben, de kan erstattes med push-ups fra knæene, men samtidig udfører du den maksimale amplitude og så mange gentagelser som muligt.
  3. Træning på pressen: PI - liggende på ryggen med bøjede ben, hæv overkroppen, mens du spreder knæene og rører fødderne med vores fingre.
  4. Sprællemand.
Billede
Billede

Vi gentager øvelserne i to cirkler. I slutningen af ​​træningen skal du strække!

Alternativt kan du bruge øvelser som spring lunges, planke jump, jump squats osv. Hovedbetingelsen er, at du skal udføre det maksimale antal gentagelser med den maksimale amplitude. Når du "samler" HIIT til dig selv, kan du planlægge træning for hver ugedag, for eksempel er mandag benens dag, onsdag er øvelser på armene, og fredag ​​er kroppen.

Populær af emne.