Sådan Spiser Du Inden En Konkurrence

Indholdsfortegnelse:

Sådan Spiser Du Inden En Konkurrence
Sådan Spiser Du Inden En Konkurrence

Video: Sådan Spiser Du Inden En Konkurrence

Video: Sådan Spiser Du Inden En Konkurrence
Video: Sådan spiser du korrekt før du skal træne 2024, Marts
Anonim

For at forberede sig til sportskonkurrencer er det nødvendigt at spise på en sådan måde, at kroppen kan gemme en tilstrækkelig mængde energi, som den vil "brænde" i processen med aktiv fysisk aktivitet. For at dette skal være muligt, skal atleten formulere den rigtige diæt og nøje overholde den.

Sådan spiser du inden en konkurrence
Sådan spiser du inden en konkurrence

Instruktioner

Trin 1

For at omdanne fedt til glukose til energiproduktion skal kroppen få nok ilt og kulhydrater. Dens udholdenhed vil primært blive bestemt af mængden af glykogen indeholdt i musklerne og leveren - når dens reserver forsvinder, begynder en person at føle kulderystelser, svaghed og svimmelhed. For at undgå dette skal du sørge for at spise kulhydratrige fødevarer inden konkurrencen.

Trin 2

Når kroppen modtager den krævede mængde ilt, omdanner leveren mælkesyre til yderligere brændstof. Men når dets fysiske evner overskrides, kan leveren ikke længere tilfredsstille alle kroppens behov for energi, hvilket fører til ophobning af mælkesyre i musklerne og udseendet af smertefulde fornemmelser, hvilket tvinger atleten til at stoppe med at træne.

Trin 3

Før konkurrencen skal du introducere kartofler, fuldkornsbrød, ris og saucer i din diæt. Det er nødvendigt at reducere mængden af forbrugt fedt og krydderier, som hindrer fordøjelsesprocessen og bidrager til udviklingen af dyspepsi fra bælgfrugter. Du bør også minimere optagelsen af fiber i form af frisk frugt og grøntsagssalater dagen før konkurrencen, da det kan føre til fordøjelsesbesvær.

Trin 4

Derudover skal du udelukke pølser og meget salt mad fra din kost, hvilket vil føre til tørst - og brugen af en øget mængde væske vil igen bremse atletens bevægelser og gøre ham tungere. For at undgå dette skal du lægge en lille mængde salt i mad, når du laver mad, som beskytter kroppen mod varmeslag, men ikke holder væske i den. Den sidste snack skulle finde sted fire timer før konkurrencens start, men ikke senere - ellers kan ufordøjet mad forårsage kvalme, smerter i siden, fremkaldt af gasser, der akkumuleres i tarmene. Mange atleter er nervøse før konkurrencen og lider derfor af manglende appetit og tager ikke mad selv fem eller seks timer før starten, hvilket også påvirker kroppens udholdenhed negativt.

Anbefalede: