Sommer-olympisk Sport: Beachvolleyball

Sommer-olympisk Sport: Beachvolleyball
Sommer-olympisk Sport: Beachvolleyball

Video: Sommer-olympisk Sport: Beachvolleyball

Video: Sommer-olympisk Sport: Beachvolleyball
Video: Kravcenoka/Graudina vs. Hüberli/Betschart - Women's SF | Full Match | 4* Sochi 2021 2024, April
Anonim

Californierne var de første til at spille beachvolley i 1920'erne. Dette spil blev gradvist populært i forskellige lande i verden. I slutningen af 70'erne af det 20. århundrede blev denne sport officielt anerkendt. Rio de Janeiro var stedet for det første verdensmesterskab i beachvolley. Det blev organiseret i 1987 af International Volleyball Federation.

Sommer-olympisk sport: Beachvolleyball
Sommer-olympisk sport: Beachvolleyball

Beachvolleyball blev inkluderet i Sommer-OL 1996.

Konkurrencen deltager af 2 hold bestående af 2 atleter. Der anvendes en sandplatform med en længde på 18 m og en bredde på 9 m, i hvis midte et net strækkes i en højde på 2,43 m for mænd og 2,24 m for kvinder.

Scoren er baseret på point, der tildeles for hver serveret servering. Spillet spilles i 3 sæt, der hver spilles op til 15 point, og i de sidste 2 eller 3 sæt spilles op til 12 point.

Spillet begynder med en serve. Det er tilladt at slå bolden med en hvilken som helst del af kroppen. Spillere skal lede bolden, så den flyver over nettet og lander på modstandernes side.

Derudover skal atleter sørge for, at bolden ikke falder på deres bane. Til dette har spillerne ret til at røre bolden tre gange. På samme tid kan en volleyballspiller ikke slå bolden to gange i træk. Du kan ikke røre ved nettet og betjene bolden så langt, at den fløj uden for banen, uden for spillerområdet.

Den samme spiller uden for bagsiden af banen fortsætter med at tjene bolden fra bunden, toppen, underarmen eller håndfladerne, indtil hans hold mister tjenesten.

Hvis det serverende hold vinder, scorer det 1 point. Når det forsvarende hold vinder rallyet, overgår retten til at tjene til det hold.

Et sæt varer indtil et af holdene scorer 15 point med en forskel på 2 point med modstanderen eller 17 point med en forskel på 1 point.

I afgørende kampe ændres reglerne. Spillet kan bestå af 2 sæt. Hvis der er 3 af dem, tildeles point i det sidste sæt både det serverende og det forsvarende hold. For at vinde skal du have en 2-punkts fordel.

Bolden, der bruges til at spille beachvolley, er lavet af blødt læder. Han har et kamera indeni.

I Olympiad-formatet spilles spil til eliminering. Først deltager 12 damer og 12 mænds hold i konkurrencen. De spiller parvis mod hinanden. Derefter foretages et valg blandt de 12 værste hold. Af disse er 4 hold af spillere berettiget til at konkurrere sammen med de 12 vindende hold.

Anbefalede: