Hvad Er Atletik?

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Atletik?
Hvad Er Atletik?

Video: Hvad Er Atletik?

Video: Hvad Er Atletik?
Video: Athletics - What is Athletics? What is track and field ? History of Athletics 2024, Kan
Anonim

Atletik er en af de ældste og mest populære sportsgrene. Det er også en del af de olympiske lege, hvor hver gang atleter beviser, at trods den store alder af atletik er ikke alle rekorder endnu slået, og ikke alle menneskelige evner er blevet realiseret.

Hvad er atletik?
Hvad er atletik?

atletik

Atletik hører til de olympiske sportsgrene. Atletik inkluderer løb, gå, hoppe og kaste. Den internationale sammenslutning af atletikforbund (IAAF) er det ledende organ for 212 nationale forbund. Ifølge IAAF defineres atletik som stadionkonkurrence, motorvejsløb, løbegang, langrendsløb og bjergløb (bjergløb).

Historie

Atletik begyndte, som det almindeligvis antages, med den løbende konkurrence ved de olympiske lege i det antikke Grækenland. Men det er indlysende, at løb for eksempel længe før De Olympiske Lege blev brugt af mennesker i hverdagen, for ikke at nævne at gå. Allerede før fremkomsten af de første samfund og stater brugte folk løb og kastede i jagten på et farligt dyr, løb for at flygte fra fjender og elementerne. Når livet gradvist tillod mere opmærksomhed over for kultur og andre aktiviteter, er det, der tidligere var nødvendigt for at overleve, nu blevet omdannet til en separat aktivitet for at opretholde fysisk helbred eller for eksempel i tilfælde af konkurrence til en måde at bekræfte sig selv på -erkendelse af.

Men det moderne image af atletik er kommet langt. Forsøg på at blive gravid denne sport er blevet udført i forskellige lande. Begyndelsen blev lagt i den engelske by Rugby, som var vært for konkurrencer i løb i en afstand af 2 km.

Gradvist begyndte konkurrenceprogrammet at udvides, det omfattede kortkørsel, forhindringsbane, tyngdekast, lange og høje spring fra et løb. England er ikke forgæves et land, hvor traditioner behandles med særlig frygt. I 1864 blev de første store konkurrencer afholdt mellem de ældste universiteter i England, Oxford og Cambridge, som senere blev årlige. Og i 1880 blev den øverste krop af atletik oprettet, som forenede alle det atletiske organisationer i det britiske imperium.

Et andet land, der var særlig opmærksom på udviklingen af atletik, var Amerikas Forenede Stater. I begyndelsen af det 20. århundrede var denne sport trængt ind i mange lande rundt om i verden, hvilket resulterede i fremkomsten af et stort antal amatøratletikforeninger. I 1896 havde en appel til traditionerne fra de antikke græske olympiader og begyndelsen på genoplivningen af de olympiske lege en meget positiv indflydelse på den brede udvikling af moderne atletik.

Anbefalede: