Vores Højere Selv Og Vores Kroppe Fra Et Yogaperspektiv

Vores Højere Selv Og Vores Kroppe Fra Et Yogaperspektiv
Vores Højere Selv Og Vores Kroppe Fra Et Yogaperspektiv

Video: Vores Højere Selv Og Vores Kroppe Fra Et Yogaperspektiv

Video: Vores Højere Selv Og Vores Kroppe Fra Et Yogaperspektiv
Video: Løft hængende nedre mave og tab hængende fedt med dans / ingen spring Nybegyndervenlig 2024, April
Anonim

Hvad eller hvem er vores højere selv? Er vi vores grove fysiske krop? Eller måske er vi en gruppe af kroppe? Dette er et meget komplekst emne, så der er ingen forståelse af det på grund af det faktum, at svarene på disse spørgsmål kommer til en person, når han er tilstrækkelig selvbevidst om sig selv! Hvad er vejen at gå til praksis for, at denne forståelse kommer?

Nashe Vysshee Ja i nashi tela
Nashe Vysshee Ja i nashi tela

En af metoderne til at hjælpe os med at forstå, hvem vi virkelig er, er meditation. For eksempel giver meditation på den fysiske krop os forståelsen af, at vores krop ikke er vores Selv. På samme måde fører meditation på den subtile og kausale krop eller kroppe til forståelsen af, at Selvet ikke er vores krop.

Så snart disse tre niveauer er udarbejdet, dvs. vi har arbejdet med den grove, subtile og kausale krop, kommer evnen til at kontrollere vores krop. Så snart vi ikke identificerer os med vores kroppe i vores forståelse, kommer denne færdighed meget hurtigt.

Hvorfor sker dette? Dette kommer af det faktum, at vi forstår, at vi og vores kroppe er helt forskellige ting. Vi ved ikke kun dette på et teoretisk niveau, på niveauet med tillid til viden, vi kan allerede mærke det! Vi ved allerede, at vi ikke er afhængige af kroppen! Og hvad vi ikke er afhængige af, falder under vores kontrol!

Vi kan arbejde med kroppen på det niveau, at hvis vi for eksempel ikke kan lide noget i det, kan vi let ændre og ændre det, som vi vil! Hvis vi ikke fuldt ud har indset, at vi ikke er afhængige af kroppen, er det som en situation, hvor vi selv prøver at trække os ud af hullet ved vores hår.

Hvis vi prøver at kontrollere vores krop på et tidspunkt, hvor viden om, at vi ikke er denne krop ikke kom til os, så vil sådanne forsøg føre til skuffelse og fiasko! På den ene side betragter vi os ubevidst som vores krop, og på den anden side prøver vi at kontrollere den. Dette er en modsigelse! Det viser sig at være en situation, som om de i den ene hånd holdt et æble, og med den anden ville de prøve at trække det ud.

Alle vores forsøg på at kontrollere vores krop indtil det øjeblik, vi ikke har arbejdet med meditation, er ubrugelige!

Der er en film lavet i halvfjerdserne kaldet "Indian Yogis, Who Are They?" Der drak en mand saltsyre og spiste et glas. Sådan manifesteres den stærkeste evne til at kontrollere din krop! Vesterlændinge er tiltrukket af sådanne evner. For eksempel evnen til at sidde på negle eller gå på knust glas. Sådanne evner kommer af sig selv i det øjeblik du indser, at du ikke er din egen krop!

Dette er for den fysiske, grove krop. Det næste trin er, når udøveren arbejder med sin subtile krop. Når forståelsen kommer, at den subtile krop også er en outsider for dig, som tøj, kommer evnen til at kontrollere dine oplevelser og fornemmelser. Dette er et meget højt niveau af yoga!

Endelig er det tredje trin at styre dine tanker! Dette er allerede den højeste fase. Og de mennesker, der opnåede det, er yogalærerne! Det er på dette tidspunkt, at vi er i stand til fuldstændig at kontrollere vores krop! Noget passer for eksempel ikke os i os. Vi kan nemt ændre dette, når vi vil!

I bogen "Gorokhos sejr" siges det, at Gorokho blev en kvinde for at oplyse læreren. Han gjorde dette, fordi kun dansere fik lov til at komme ind i paladset. Og i denne forklædning dansede Gorokho for sin lærer, indtil han kom ud af sin mørke tilstand. Så blev han til en mand igen.

Yoga fortæller os, at det på et så højt niveau af bevidsthed ikke er svært at gøre dette! Hvis vi tager en aksiomatisk tilgang til dette spørgsmål, så er det virkelig ikke et problem for en højt udviklet sjæl. Fordi vi ikke har noget køn! I dette liv er vi for eksempel en mand, og i det næste kan meget blive, vi bliver en kvinde.

Anbefalede: