Dramatisk Sygdom: God Eller Dårlig?

Indholdsfortegnelse:

Dramatisk Sygdom: God Eller Dårlig?
Dramatisk Sygdom: God Eller Dårlig?

Video: Dramatisk Sygdom: God Eller Dårlig?

Video: Dramatisk Sygdom: God Eller Dårlig?
Video: Моя работа наблюдать за лесом и здесь происходит что-то странное 2024, Marts
Anonim

Dette fænomen er måske kendt for alle, der trænet eller dyrket sport. Følelsen af smerte og stivhed i musklerne, som oftest opstår næste dag efter træning, er ømhed. Smerter på et underbevidst niveau opfattes af en person som et signal om en krænkelse af noget og er sjældent forbundet med noget positivt, men det skal ikke siges, at DOM overhovedet er dårlig.

ondt i halsen
ondt i halsen

Hvornår opstår dyspati?

Smerten opstår på grund af det faktum, at der under intens fysisk aktivitet forekommer mikrobrud i muskelfibrene (antallet af dem afhænger af belastningens varighed og de specifikke øvelser, der udføres). Smertefulde fornemmelser, som allerede nævnt, opstår en til to dage efter aktiv træning og forsvinder i løbet af de næste to til tre dage.

Syndromet med forsinket muskelsmerter (det officielle navn på fænomenet DOMS) observeres også efter at have udført nye øvelser, der er usædvanlige for kroppen. Den stærkeste ømhed vil være efter squats og push-ups.

Hvorfor er DOMS god?

Faktisk er ondt i halsen en helt normal reaktion i kroppen på ny og stærk fysisk aktivitet. Det er faktisk en øjeblikkelig genopretningsfase og giver dig mulighed for efterfølgende at øge niveauet for udholdenhed og muskelstyrke. På samme tid indikerer ømhed også, at belastningen virkelig var tilstrækkelig, for hvis smertefulde fornemmelser i musklerne ikke observeres efter en eller to dage, betyder det, at kroppen allerede har tilpasset sig denne form for belastning, og træningssystemet skal ændres.

Hvordan slippe af med ømhed i musklerne?

På trods af at DOMS er et positivt og kortsigtet fænomen, forårsager det bestemt ubehag og et ønske om at slippe af med smerter så hurtigt som muligt. Ledende læger og undervisere har længe diskuteret metoderne og måder at slippe af med muskelsmerter. Her er nogle af dem:

  1. Massage. Massage har vist sig at reducere muskelsmerter, men du skal være opmærksom på, at det ikke påvirker muskelfunktionen.
  2. Koldt og varmt brusebad. Der er ikke behov for at tale om den dokumenterede effektivitet af denne metode, men mange atleter siger, at det virkelig hjælper.
  3. Strækker sig. Et par strækøvelser kan hjælpe med at reducere ubehag.
  4. Lægemidler som aspirin og ibuprofen kan hjælpe med at lindre smerter uden at forstyrre genopretningen af muskelfibre.
  5. Uddannelse. På trods af at du med dyspnø overhovedet ikke vil fortsætte med at træne og hvile i et par dage synes at være en god mulighed (selvom det også er en måde at slippe af med muskelsmerter, men længere), er det bedre at fortsætte med at træne, mens det nødvendigvis reducerer belastningen.

Du kan undgå ømhed i musklerne med de korrekte intensitets- og varighedstræningsøvelser, som øges gradvist samt opvarmning umiddelbart før træning.

Anbefalede: