Skal Jeg Gå I Sport Under Sygdom?

Indholdsfortegnelse:

Skal Jeg Gå I Sport Under Sygdom?
Skal Jeg Gå I Sport Under Sygdom?

Video: Skal Jeg Gå I Sport Under Sygdom?

Video: СТРАШНАЯ УЧИТЕЛЬНИЦА 3D В РЕАЛЬНОЙ ЖИЗНИ! Scary teacher 3d ПРАНКИ над УЧИЛКОЙ! 2022, December
Anonim

Det sker ofte, at en pludselig forkølelse eller influenza kaster en person ind i rytmen af ​​sports træning. I sådanne tilfælde er der irritation og et ønske om at fortsætte med at arbejde, men de fleste læger er enige om, at træning under virussygdomme ikke er nyttig og endda farlig.

sport
sport

Er det nødvendigt

Lægeens konsultation

Instruktioner

Trin 1

Den mest almindelige sygdom, der sker med mennesker, har været og forbliver virale luftvejssygdomme: forkølelse og influenza. På trods af tilsyneladende sikkerheden ved disse sygdomme anbefales det at stoppe al tung fysisk aktivitet (arbejde eller sportstræning).

Influenza og akutte luftvejsinfektioner er karakteriseret ved høj feber, smerter i kroppen og indre organer. Kroppen føler allerede en enorm belastning (høj temperatur påvirker hjertets tilstand, blodkar, indre organer), og derfor øges det med fysiske øvelser, så det øger kroppen endnu mere. På ethvert stadium af influenza bør fysisk aktivitet reduceres til et minimum, undtagen ikke kun træning, men næsten al fysisk aktivitet. Ellers er komplikationer i hjertet, nyrerne, lungerne mulige, hvilket vil være sværere at slippe af med end selve virussygdommen.

Trin 2

Forkølelse har stort set ikke farlige konsekvenser. Du kan gå i sport på ethvert stadium af sygdommen, hvis der ikke er temperatur og ubehag i kroppen (undtagen løbende næse). Professionelle atleter har et adskillelsesprincip: Hvis der føles ubehag over nakken, kan du træne, hvis under - i hele kroppen - så skal du stoppe træningen, indtil du kommer dig.

Trin 3

Glem ikke, at mens du træner i gymnastiksalen under en epidemi, kan du inficere andre mennesker, da gymnastiksale ofte ikke ventileres efter træning, og infektionen kommer ind i et varmt, fugtigt miljø, der er behageligt for det.

Trin 4

Med forværringer af kroniske sygdomme er træning strengt forbudt. At dyrke sport i løbet af denne periode kan forværre helbredsproblemer (især når det kommer til lungesygdomme og hjerte-kar-systemet). Det er nødvendigt at vente på forbedring af kroppens tilstand og først derefter starte klasser i henhold til princippet "fra lille til stor" og gradvist øge belastningen på kroppen. De samme principper fungerer for postoperativ restitution (restitutionstid afhænger af operationens kompleksitet, det er bedre at starte træning efter tilladelse fra den behandlende læge).

Trin 5

Det er bedre at begynde at træne efter sygdom gradvist uden at lave pludselige ryk. Efter forkølelse kan du begynde at træne den 5-7 dag efter bedring, efter influenza er det bedre at ligge i yderligere 1-2 uger, ikke mindre. Fysisk aktivitet på dette tidspunkt udføres bedst i gåture, cykling og rolig svømning. Det anbefales ikke straks at forsøge at "indhente" holdkammerater.

Populær af emne.