Skal Jeg Løbe Om Morgenen

Indholdsfortegnelse:

Skal Jeg Løbe Om Morgenen
Skal Jeg Løbe Om Morgenen

Video: Skal Jeg Løbe Om Morgenen

Video: Skal Jeg Løbe Om Morgenen
Video: Forventning eller virkelighed! spil i det virkelige liv! små mareridt 2 i det virkelige liv! 2023, Oktober
Anonim

De, der stræber efter at føre en sund og sund livsstil, skal ofte bruge tid til sport i deres travle arbejdsplan. En af de bedste og nemmeste måder at holde sig i form er ved at løbe. For nybegynderløbere opstår spørgsmålet ofte: hvilket tidspunkt på dagen er det mest foretrukne for sådanne træningsprogrammer? Er det obligatorisk at afholde klasser om morgenen?

Skal jeg løbe om morgenen
Skal jeg løbe om morgenen

Hvornår er det bedste tidspunkt at løbe?

Spørgsmålet om hvornår man skal jogge, om morgenen eller om aftenen, bestemmer en person ud fra sine præferencer og den sædvanlige daglige rutine. Folk starter deres dag på forskellige måder. Nogle mennesker kan lide at muntre op med en kop aromatisk kaffe, andre prøver at lave morgenøvelser lige efter at have vågnet og lave en let løb.

Modstandere af at løbe om morgenen fremfører sommetider det argument, at kroppen efter at have vågnet, endnu ikke har haft tid til at tilpasse sig fysisk aktivitet og simpelthen ikke vågnede. I dette tilfælde er morgenjogging, mener de, skadeligt og bliver en kilde til yderligere stress.

Tilhængere af denne opfattelse opgiver enten fysisk aktivitet helt eller går en løb om aftenen.

Erfarne løbere tror til gengæld, at jogging om morgenen kan bringe kroppen ud af søvnighed, give energi og give den styrke, som en person har brug for i løbet af arbejdsdagen. Et hurtigt løb efter vågnen gør det muligt at tone op og forhindre udbrud af træthed, som ellers kan falde på en person ved frokosttid.

Tips til begyndere

I dag er enhver uddannet person enig i, at løb bringer sundhed og har en gavnlig effekt på kropsfunktioner. Men det skal huskes, at hver organisme er individuel såvel som dens evne til at tilpasse sig stress. Menneskers biologiske rytmer kan også være forskellige. For at træffe den rigtige beslutning om, hvornår du skal løbe, skal du også tage højde for dit helbred og din alder.

En konsultation med en erfaren læge vil hjælpe dig med at beslutte et løbende træningsprogram. Det er lettere for en specialist at objektivt vurdere dit beredskabsniveau og identificere mulige kontraindikationer. Det kan vise sig, at din krops tilstand generelt er uforenelig med enten morgen- eller aftenjogging.

Det anbefales, at du holder op med at løbe om morgenen, når du ikke får nok søvn, føler dig utilpas eller har tegn på forkølelse.

Hvis du vælger at løbe om morgenen, skal du prøve at begynde at træne ikke umiddelbart efter at du er gået ud af sengen, men kun efter en ti minutters opvarmning. Lav nogle fleksibilitet og åndedrætsøvelser. Stræk dine led, varme dine benmuskler op. Det er bedst at udføre sådanne øvelser ikke i et indelukket rum, men i frisk luft.

Stræb efter at have mindst en halv times pause mellem afslutningen af din løbetur og morgenmad. Denne tid kan bruges til vand- og hygiejneprocedurer, til at rydde dig selv og dit hjem. Det er vigtigt, at alle kroppens funktioner vender tilbage til det normale ved morgenmaden, vejrtrækning og hjerterytme gendannes. Kun i dette tilfælde vil din morgenkørsel være til gavn for dig.

Anbefalede: