Hvordan Man Vælger En Yogamåtte

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Vælger En Yogamåtte
Hvordan Man Vælger En Yogamåtte

Video: Hvordan Man Vælger En Yogamåtte

Video: Hvordan Man Vælger En Yogamåtte
Video: Lær å male med akvarell (sjømotiv) 2024, April
Anonim

Når du er begyndt at øve yoga, vil du før eller senere blive stillet over for behovet for at vælge en speciel måtte til træning. Et tæppe af høj kvalitet hjælper dig med at mestre asanas hurtigere og reducere risikoen for mulig skade.

Hvordan man vælger en yogamåtte
Hvordan man vælger en yogamåtte

Instruktioner

Trin 1

Vær opmærksom på det materiale, som tæppet er fremstillet af. De mest almindelige PVC-måtter er til salg. Blandt dem er modeller af både lav priskategori og høj. Dyre muligheder er tæt på kvaliteten af produkter fremstillet af naturlige materialer. De bedste yogamåtter er lavet af naturgummi. De er kendetegnet ved øget styrke og klæbrighed. Og klæbrighed er en meget vigtig kvalitet af et sådant tæppe. Også til salg kan du finde tæpper lavet af et materiale kaldet Thermal Plastic Elastomer. Det er allergivenligt og lettere end et naturligt tæppe.

Trin 2

Forfølg ikke billighed. Hvis du har råd til at sprøjte på træningsudstyr, skal du gå efter en dyrere yogamåtte af høj kvalitet. Kina er leverandør af billige muligheder. Taiwanske tæpper har en lidt højere kvalitet. Når vi går videre til de dyre muligheder, kan vi fremhæve modellerne fra sportsmærkerne Adidas, Reebok, Nike og Puma.

Trin 3

Ofte forstærker yogaproducenter tæpper med et solidt mesh. Et forstærket tæppe er mindre udsat for strækning og er mere holdbart. Brug af et uforstærket tæppe anbefales kun, hvis dets vigtigste egenskaber er kompakthed og lethed.

Trin 4

Længden af den måtte, du vælger, skal afhænge af din højde og den type praksis, du laver. Hvis du praktiserer dynamisk yoga, skal du tage et tæppe med en margen. For de fleste yogaentusiaster er en 183 cm lang måtte tilstrækkelig.

Trin 5

Jo tykkere tæppet er, jo blødere er det at øve på det. Den mest alsidige mulighed er 6 mm tykkelse. Tæpper med en mindre tykkelse er mere kompakte, men de holder ikke varmen godt. Derfor kan du vælge denne mulighed, hvis du har brug for at transportere tæppet ofte.

Trin 6

Vælg et symmetrisk strøelse, når det er muligt. På en rektangulær måtte er det lettere at opretholde asanasens symmetri.

Trin 7

Et tæppe af høj kvalitet absorberer fugt godt på grund af den øgede porøsitet af det materiale, det er fremstillet af. Hvis du sveder meget under træning, skal du vælge et naturligt tæppe. For ekstra fugtbeskyttelse kan du købe et specielt tæppetæppe.

Anbefalede: