Sådan Vælger Du Den Rigtige Yogamåtte

Indholdsfortegnelse:

Sådan Vælger Du Den Rigtige Yogamåtte
Sådan Vælger Du Den Rigtige Yogamåtte

Video: Sådan Vælger Du Den Rigtige Yogamåtte

Video: Guide: Sådan vælger du den rigtige topmadras | JYSK 2022, December
Anonim

Valget af et tæppe er et af de brændende spørgsmål, som enhver yogapraktiker før eller senere står over for. Og dette sker af en grund. Fra et psykologisk synspunkt er erhvervelsen af ​​et personligt tæppe et slags udtryk for universets intention om at introducere yoga i sit liv ikke kun som en "afslappet forbipasserende", men som en "trofast ledsager" for enhver dag. Selv de gamle yogier, på trods af deres asketiske livsstil, havde en tigerhud, som de mediterede på og gik ind i den dybe Samadhi. I dag er tigerskind ikke længere på mode, men de er blevet erstattet af et stort udvalg af tæpper på yogamarkedet. Det er ikke underligt, at i en sådan overflod af modeller, mærker og materialer, kan en person, der for nylig er kommet ind på emnet yoga, let blive forvirret. Hvis spørgsmålet om at anskaffe en yogamåtte er blevet relevant for dig, skal du være opmærksom på de vigtigste udvælgelseskriterier, der skal tages i betragtning.

Valg af et yogatæppe
Valg af et yogatæppe

1. Størrelse

Tæpper findes i flere standardstørrelser. De varierer i bredden fra 60 til 80 cm. Længden kan variere fra 170 til 220 cm. Du skal vælge tæppets størrelse efter dine mål. For en person med gennemsnitlig opbygning, der ikke har meget overvægt, er en bredde på 60 cm meget velegnet.

Længden skal vælges afhængigt af højden med en lille margen (ca. 20 cm). Hvis du er 160 cm høj, er et tæppelængde på 180 cm tilstrækkeligt. En reserve i længden er nødvendig i tilfælde, hvor ekstreme strækninger er til stede i praksis (for eksempel snore), så fødderne ikke glider på gulvet. Store eller overvægtige mennesker kan tage et bredere tæppe.

Overvej også det faktum, at hvis du planlægger at tage en yogamåtte med på ture, bliver det meget lettere at placere en tæppe på 60 cm bred i foldet form i din bagage (kuffert). Hvis din højde ikke passer til de specificerede standarder, er der en udvej til denne sag: nogle mærker af tæpper sælges med afskåret klud. I dette tilfælde vil du fra den store rulle blive skåret nøjagtigt den længde, du har brug for.

2. Vedhæftningskvalitet

En af de vigtigste parametre for et yogatæppe er dets grebskvalitet. Derfor forsvinder rejseskummåtter og de fleste sportsmåtter straks. Tæppets nederste lag skal "klæbe" til gulvet. Dette er vigtigt for at forhindre måtten i at glide under træning. Overdækslet skal på samme måde synes at "holde" yoga, hvilket praktisk talt gør det muligt at udføre komplekse øvelser uden unødvendig glidning på måtten. Dette vil sikre, at du sikkert kan udføre balance udgør og intens strække og strække asanas.

I henhold til varebeskrivelsen på websiden til onlinebutikken er det ikke altid muligt at få reel information om denne sag. For at sikre, at tæppets overflade ikke glider, er det bedst at prøve det. Heldigvis er der nu i næsten ethvert yogacenter en butik med passende varer, hvor du kan tage tæpperne "til prøve" til en lektion, og hvis det opfyldte forventningerne, køb det.

3. Vægt

Vægten af ​​tæppet kan være fra 900 til 3300 g. Hvis du køber et tæppe til stationær træning derhjemme og ikke planlægger at tage det med på ture, spiller denne parameter ikke en særlig rolle. Men hvis du planlægger at tage din yogamåtte til gymnastiksalen eller besøge tematiske seminarer, er det bedre at vælge den der er lettere. Her betyder dine personlige dimensioner igen. Hvis en skrøbelig pige vælger et tæppe, så se på muligheder op til 1500 g. Hvis en mand vælger et tæppe, er rækkevidden bredere, alt afhænger af personlige præferencer. Denne parameter kan også være vigtig for flyrejser, hvor der er en begrænsning af bagagens vægt.

4. Tykkelse

Tæppets tykkelse kan være fra 3 til 6 mm. Jo tykkere tæppet er, jo blødere er dets overflade og jo mere behageligt er det at lave asanas på det, som lægger vægt på leddene (knæ, albuer osv.), Hvoraf der er meget i yoga. Begyndere har tendens til at foretrække tykkere tæpper.Det er også vigtigt at huske, at jo tykkere tæppet er, desto tungere er det. Derfor er vi ofte nødt til at gå på kompromis og lede efter en "mellemvej". Udøvere med mange års erfaring og god temperering har tendens til at vælge tynde tæpper.

5 Holdbarhed

Tæppets holdbarhed betyder noget, når din praksis er blevet regelmæssig og intens nok. De mest holdbare tæpper er forstærket. De er dog også de sværeste. Det er ikke let at kontrollere tæppet for holdbarhed i en butik, fordi det tager tid for en reel vurdering. Derfor er der kun to muligheder her: at tro på beskrivelsen af ​​produktet og / eller salgsassistenten eller at rådføre sig med erfarne yogier, der allerede har spist mere end en "hund" på tæpper.

6. Materiale

Når du vælger et materiale, er det vigtigt at overveje detaljerne i din praksis. Hvis du træner på en afslappet måde, og du ikke behøver at svede meget, vil enhver model, op til den billigste, gøre. Men hvis du gør det intenst, så i dette tilfælde yogamåtter lavet af PVC (PVC) med en lukket pore, dvs. de fleste af budgetmulighederne "går gennem skoven". Vælg mellem: åben-celle PVC-måtter, PER + Jute-måtter, korkmåtter, gummimåtter.

Der er mange yogamåtter på markedet i dag lavet af gummi og naturlige fibre. Det er også værd at bemærke her, at nogle materialer har en ret stærk specifik lugt, der tager lang tid at forsvinde. Derfor, hvis du har en øget følsomhed over for lugte, er det fornuftigt, når du køber et tæppe for at lugte det ordentligt.

7. Pris

I øjeblikket er sortimentet af tæpper på yogamarkedet ret stort. Priserne for dem er meget forskellige - for enhver tegnebog. Her skal du som regel igen se efter et kompromis mellem omkostninger og ydeevne for ovenstående parametre. Det er klart, at jo højere prisen er, desto mere sandsynligt vil tæppet opfylde alle dine forventninger. Min erfaring viser dog, at den "gyldne middelværdi" er placeret nøjagtigt midt i den prisklasse, der præsenteres på markedet. Yogamåtter til en pris over gennemsnittet er som regel genstande, der har en yderligere parameter - miljøvenlighed af materialet. Her er beslutningen din - er du villig til at betale ekstra for denne parameter eller ej.

Der er også parametre som producentens farve og mærke, men de refererer til individuelle præferencer, så her er du "master-master".

Afslutningsvis vil jeg tilføje, at hvis du skal købe dit første tæppe, er det bedre at gøre dette ikke gennem en onlinebutik, men på et salgssted, hvor du har en reel mulighed for at kontrollere, tryk, og prøv din “ansøger om køb”. Eller hvis du ikke ønsker at tage det hjem fra butikken, skal du under alle omstændigheder først se på tæppet "live" og derefter bestille det med hjemmelevering. Således får du en bedre forståelse af produktets kvalitet. Og hvis alle parametrene tilfredsstiller dig, så tag det!

Husk dog at have et tæppe ikke gør dig til en praktiserende yogi endnu. Dette er kun det første lille skridt ind i en stor, grænseløs verden. Så vil alt afhænge af dig, på styrken af ​​din intention og udholdenhed i praksis.

Populær af emne.