Hvad Er Volleyball

Hvad Er Volleyball
Hvad Er Volleyball

Video: Hvad Er Volleyball

Video: Hvad Er Volleyball
Video: SNE VOLLEYBALL FØRSTE PERSON | DE BEDSTE MOMENTER | 2021 | HAIKYUU | 103 afsnit 2023, December
Anonim

Volleyball er et af de mest populære sportsholdsspil. Oversat fra engelsk lyder dens navn som "at slå bolden fra sommeren" eller "flyvende bold". Volleyball spilles af titusindvis af mennesker i verden på grund af enkelheden af reglerne i dette spil, som ikke kræver kompliceret og dyrt udstyr. Derudover er den ubestridelige fordel ved denne sport, at den er relativt sikker. En volleyballspiller kan selvfølgelig komme til skade, men dette sker meget sjældnere end for eksempel i fodbold eller hockey.

Hvad er volleyball
Hvad er volleyball

Volleyball spilles af to hold på seks personer på et fladt område af den aftalte størrelse, opdelt i midten af et net, hvis overkant skal fastgøres i en højde på 243 cm for mænd og 224 cm for kvinder. Formål med spillet: at give bolden til modstanderens halvdel, så den lander inden for banen, eller fløj i kontakt fra hænderne på en spiller fra det modsatte hold. Spillere fra hvert hold har lov til at foretage højst tre berøringer af bolden i deres egen banehalvdel (medregnet ikke berøringen på blokken over nettet).

Der er mange varianter af dette spil. To af dem - klassisk volleyball og beachvolley - er med på listen over olympiske sportsgrene.

Reglerne for klassisk volleyball er blevet ændret flere gange for at øge underholdningen i denne sport, især for et tv-publikum, samt for at forkorte varigheden af kampe, som undertiden strakte sig i flere timer, hvilket er ekstremt trættende ikke kun spillerne, men også tilskuerne. I øjeblikket er reglerne som følger: spillet består af fem segmenter (spil), hvoraf de første fire spilles, indtil et hold når 25 point, og det sidste - op til 15 point. Det er tilladt at røre bolden med en hvilken som helst del af kroppen.

For at opnå resultater i seriøse konkurrencer er det naturligvis ikke kun nødvendigt med godt teamwork af hele holdet, men også specifikke krav: smidighed, springevne, veludviklede armmuskler, uden hvilke du ikke kan slå bolden hårdt. Derudover skal volleyballatleter være høje, så de lettere kan hoppe over nettet. I hold, der deltager i internationale konkurrencer, er størstedelen af spillerne højere end 200 cm.

Atleter og kvindelige atleter fra det tidligere Sovjetunionen har vundet mange priser i volleyball ved verdens-, europæiske og olympiske lege. Deres traditioner blev fortsat af volleyballspillere og volleyballspillere i Rusland, som også gentagne gange vandt konkurrencer på højeste niveau.

Anbefalede: