Hvorfor Er Steroider Skadelige?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor Er Steroider Skadelige?
Hvorfor Er Steroider Skadelige?

Video: Hvorfor Er Steroider Skadelige?

Video: Hvorfor Er Steroider Skadelige?
Video: Hvor farlige er steroider virkelig? | TALK 2024, Marts
Anonim

Steroider er stoffer af animalsk eller vegetabilsk (mindre ofte) oprindelse med høj biologisk aktivitet. De hører til dopingmedicin, stimulerende stimulerende muskler, bruges aktivt i bodybuilding og andre sportsgrene. Atleter benægter ofte skaden forårsaget af denne medicin, men fakta fortæller det modsatte.

Hvorfor er steroider skadelige?
Hvorfor er steroider skadelige?

Hvad er steroider

De fleste steroider er baseret på det mandlige hormon testosteron, et væksthormon. Næsten alle hører til lægemiddelkategorien og bruges i medicin til behandling af sygdomme som muskeldystrofi, forskellige hormonforstyrrelser osv. Og atleter bruger dem til at opbygge muskelmasse og øge udholdenhed, ofte uden at tænke på den skade, de kan forårsage på kroppen.

I sport tages steroider i henhold til en streng ordning, som reducerer den negative virkning noget, men fjerner den ikke helt. På et tidspunkt kommenterede Schwarnegger dette: "Hvis du er seriøst involveret i bodybuilding, skal du i alderdommen have tjent nok penge på denne sport til behandling."

Skaden ved at tage steroider i ungdommen påvirker kroppen efter 40-50 år, når en sportskarriere er forbi. Denne kendsgerning og det faktum, at steroider giver gode resultater, skubber mange atleter til at tage dem. Faktisk betragtes indtagelse af steroider kun som berettiget i tilfælde, hvor bodybuilder når grænsen, og uden stimulering er han ikke i stand til at øge sine resultater. Men i reel praksis er meget unge og umodne atleter "fyldt" med steroider, hvilket er helt forkert.

Skaderne ved steroider

For det første for sterling atleter medfører steroider muligvis ikke meget gavn og det forventede resultat, men de vil skade de indre organer. Unge bodybuildere har et overskud af deres eget testosteron i deres kroppe. Og hvis du begynder at tage det yderligere som et lægemiddel, holder kroppen simpelthen op med at producere sin egen i det krævede volumen, og ved langvarig brug holder den op med at gøre det helt. Hvilket er meget farligt for en mand og kan føre til fuldstændig impotens og en ændring i kroppen i henhold til den kvindelige type.

For det andet, når du pludselig holder op med at tage steroider og træning, for eksempel på grund af sygdom, bliver kroppen meget hurtigt "sprængt væk". Og derefter gendanne den gamle muskelmasse "tør", som atleter siger, er allerede meget, meget vanskelig.

For det tredje er det næsten umuligt med regelmæssig brug af steroider at gendanne normale hormonniveauer i fremtiden. Og du bliver nødt til at sidde på hormoner hele dit liv bare for at opretholde helbredet.

For det fjerde når atleter, når steroider anvendes i moderate doser, før eller senere når et "loft", og resultaterne forbedres ikke længere. Derefter øger mange doseringen. Men den hormonelle bølge, som en atlet udsætter sig for, er i stand til at fremkalde konsekvenser som:

- onkologi: hjernekræft

- leverkræft;

- nyre sygdom;

- depression, grusomhed, irritabel opførsel

- gulfarvning af øjne og hud

- alvorlige hudproblemer (acne)

- dårlig ånde;

- grov stemme hos kvinder;

- kropsdannelse efter typen af det modsatte køn - brystvækst hos mænd og reduktion af det hos kvinder

- hjerteanfald;

- kvalme, opkastning, diarré

- hos mænd, impotens;

- hos kvinder mislykkes menstruationscyklussen;

- svækkelse af sener

- væksthæmning.

Derfor er steroider særligt farlige for meget unge atleter.

Anbefalede: