Denne Skadelige Kortisol

Denne Skadelige Kortisol
Denne Skadelige Kortisol

Video: Denne Skadelige Kortisol

Video: Denne Skadelige Kortisol
Video: 5 Secrets To Lose Weight Effortlessly - Doctor Explains 2023, December
Anonim

Det er helt sikkert ikke alle, der stadig er bekendt med udtrykket "kortisol". Cortisol er et af stresshormonerne. Og som du ved, er stress en skadelig tilstand for kroppen og endnu mere for musklerne!

Denne skadelige kortisol
Denne skadelige kortisol

Hovedegenskaben ved dette stresshormon, der går side om side med det negative for muskelfibre, er dets evne til at ødelægge muskelprotein, det vil sige at cortisol bogstaveligt talt tager energi lige fra musklerne. Cortisol bidrager også til aflejring af abdominal fedt. I hvilke tilfælde er sådanne negative processer mulige i menneskekroppen? Som du måske gætter - i forskellige slags negative situationer ledsaget af følelsesmæssig stress. De kan være: skænderier, skandaler, agitation og andre lignende negative fænomener.

Billede
Billede

For at modvirke sådan stress er det nødvendigt med positiv stress, nemlig styrketræning. Når du træner med jern, aktiveres hormoner i kroppen, der bygger muskler. I denne proces vinder disse hormoner sig opad over kortisol. Og da det blev nævnt om fede aflejringer i bukhulen på grund af kortisol, bør vi ikke glemme kardiobelastninger. Desuden anbefaler sportslæger at udføre konditionstræning på tom mave, så subkutant fedt fungerer som brændstof for kroppen under en sådan træning. Derudover kan cortisol bekæmpes ved at opretholde optimale niveauer af glukose og aminosyrer i kroppen, dvs. glem ikke at forbruge kulhydrater og valleprotein. Disse elementer vil hjælpe kroppen med at undertrykke udskillelsen af kortisol.

Derudover anbefales det at tage mad inden sengetid, så kroppen under søvn opretholder det rette niveau af glukose og aminosyrer, som igen hæmmer cortisol og beskytter musklerne mod den såkaldte "dryssing".

Anbefalede: